Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blijft Brobbey speelminuten geven ondanks aanstaand vertrek

Het besluit van Brian Brobbey om te vertrekken bij Ajax blijft op de korte termijn zonder gevolgen. Althans, als Erik ten Hag vindt dat hij Brobbey nodig heeft, wordt hij niet aan de kant gehouden. Dit vertelde de trainer in zijn eerste reactie op Brobbeys vertrek.

04 februari 2021 - 15:19
Hagbrobbeyminutencar
Dit beeld zouden we zomaar nog eens kunnen gaan zien. © Pro Shots

Hoewel Ajax alles goed deed, een mooi aanbod neerlegde en de club echt niets kwalijk valt te nemen, vertrekt de talentvolle spits uit Amsterdam. Een kwestie van gevoel, zo maakte kamp-Brobbey duidelijk terwijl velen zich nog boos maken.

Hoeveel boosheid, teleurstelling en verdriet het transfervrij weglopen van Brobbey ook oplevert, Ten Hag en Ajax tonen zich grote jongens door niets te veranderen aan het perspectief van de aanvaller.

“Brobbey is lid van de kleedkamer. Dit betekent niets voor zijn speelminuten. Als hij de beste is, zal hij spelen,” maakte Ten Hag kenbaar tijdens iets wat een regulier persmoment had moeten zijn, maar uitdraaide op het uitwringen van enkele acute thema’s.

De afgelopen periode deelde Ten Hag al vaker zijn kijk op de situatie van Brobbey, die keer op keer beloofde om bij te tekenen maar dat dus uiteindelijk naliet. De trainer is zoals zo veel Ajacieden teleurgesteld. En snapt de keuze sportief gezien ook niet goed.

“Ik vind het zeer spijtig, maar ik respecteer zijn keuze. Talent is van jezelf. Niet van de club, ook niet van andere mensen. Als Brian een keuze maakt en denkt beter af te zijn in een andere organisatie, dan heeft hij dat recht.”

“Of ik het me kan voorstellen vanuit zijn positie? Ik ken zijn afwegingen niet. Ik ken zijn denkrichtingen, maar zijn gevoelens al wat minder… Ajax is een fantastisch podium. Dat bewijst niet alleen het verre verleden.”

“Hier ben je het beste af, hier kun je titels behalen en op die manier belangstelling van andere clubs opwekken. Dat is alles wat ik kan zeggen. De statistieken wijzen ook uit: een jonge speler is beter af in zijn eigen omgeving en pas later een volgende stap te maken. Dat zegt alles.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >