Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag duidt klungelige kwestie Haller: ‘Er is een vinkje niet aan- of uitgezet’

De persconferentie van Erik ten Hag moest gaan over de komende wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht, maar natuurlijk ging het daar amper over. De kwestie rond Sébastien Haller kaapte vooral de aandacht. De peperdure spits mag door een administratieve fout bij Ajax niet meedoen in de Europa League…

04 februari 2021 - 14:35
Haller Balen 1200
Vinkje aan of vinkje uit... Je zal het Haller maar moeten vertellen. © Pro Shots

“Het is hier nooit saai, hè! Never a dull moment in Amsterdam,” trapte Ten Hag het perspraatje af met een lach. Het was de lach van die ene boer met kiespijn, dat wel. De trainer zal vol chagrijn zitten, maar stond de media manmoedig te woord over de kolderieke ontwikkelingen in de Johan Cruijff Arena.

Haller is niet ingeschreven voor de Europa League. Het is echt waar en gevraagd naar een stukje uitleg reageerde Ten Hag met een doodeenvoudige conclusie: “Het is een administratieve fout.”

Daar bleef de uitleg natuurlijk niet bij, want er werd nog wel doorgevraagd. Dat snapte de trainer uiteraard ook best en dus ging hij dieper op de vervelende zaak in.

“Het is niet om te lachen. Dit is ongelooflijk vervelend. Voor Haller ten eerste. Maar ook voor ons, want we haalden hem natuurlijk niet voor niks. Hoe dit kan? Wat ik zei, een administratieve fout. Iets met computers, een vinkje aan- of uitzetten. Daar is iets bij misgegaan, want hij stond wel degelijk op de lijst.”

Nu is de vraag of de Uefa begrip gaat tonen voor de fout die in Amsterdam is gemaakt. De kans op een stukje clementie lijkt echter niet zo groot, maar Ten Hag wil het op voorhand niet opgeven.

“We zullen alle zeilen bijzetten om hem er alsnog bij te krijgen. Zolang er kans is, moet je ervoor gaan. Er is iets kleins misgegaan, maar wel met hele grote consequenties. Dat voelt een beetje onrechtvaardig, maar dat houdt juridisch geen stand. Wie verantwoordelijk voor deze fout is? Uiteindelijk zijn Marc Overmars en ik dat. Natuurlijk dondert het intern, maar waar mensen werken, daar worden fouten gemaakt.”

Het siert Ten Hag dat hij in het openbaar geen sneren uitdeelt, maar reken maar dat zaken verder worden uitgezocht. “Het is een fout die niet had mogen gebeuren. We moeten analyseren hoe dit heeft kunnen voorvallen. Deze zaak zullen we nadrukkelijk beschouwen. En daar onze conclusies uit trekken.”

Dan is het natuurlijk nog interessant om te weten hoe Haller reageerde op het slechte nieuws. Ten Hag: "Hij is ongelooflijk teleurgesteld, maar ook realistisch. Hij weet ook dat de fout niet met opzet is gemaakt, maar dit is uiteraard een enorme tegenslag voor hem. Of dit doorwerkt in zijn prestaties? Op de training was hij ‘on fire’, dus dat verwacht ik niet.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >