Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic bij verlaten Philips Stadion beschimpt en bekogeld door PSV-supporters

Begin de komende dagen in de regio Brabant maar niet over Dusan Tadic. We kunnen in dat geval niet instaan voor jullie veiligheid, zo lijkt het. De aanvoerder maakte het nodige los onder de PSV-aanhang en dit werd nog het meest duidelijk tijdens het verlaten van het Philips Stadion. Voor Ajax genoeg reden om aangifte te doen.

28 februari 2021 - 20:34
Tadicbijpsvcar
Zie hier het plukje PSV'ers dat na afloop richting stadion kwam... © Ajax Life

Grote kans dat de gemiddelde PSV'er wel eventjes flink schold richting televisie nadat Ajax bij het ingaan van de blessuretijd een strafschop kreeg, die ook nog eens werd omgezet in de eindstand (1-1). En toen kreeg Tadic het ook nog eens aan de stok met Denzel Dumfries, die zelf uitdaagde.

De aanvoerder van PSV maakte sowieso al een wat gefrustreerde indruk, want hij kreeg tot twee maal toe geen penalty mee en veroorzaakte er zelf wel eentje. In een poging Tadic af te leiden kwam het tot een woordenwisseling, plus een poging om de stip te ontmantelen.

De acties van Dumfries ten spijt bracht Tadic zijn ploeg geraffineerd langszij en dit wilde hij er graag eventjes inwrijven. Je bent een gepassioneerde Serviër of niet, verklaarde hij naderhand. Gepassioneerde PSV'ers die dicht in de buurt woonden zetten op hun beurt koers richting het Philips Stadion.

Dat doet frustratie blijkbaar met je. Want ze gingen van huis met de gedachte om de Ajacieden stuk voor stuk in één van de twee spelersbussen te zien stappen. Eventjes lekker je frustratie van je af schreeuwen. Bij de aankomst van de Ajaxbus was het trouwens ook wat onrustig, al hebben we begrepen dat de timing toen suboptimaal was.

Hoe dan ook, het toppunt vormde natuurlijk het moment waarop Tadic een metertje of vijftig moest wandelen van de uitgang van het Philips Stadion naar de voor hem gereserveerde stoel in de bus van Ajax. Tijdens dit korte stukkie stappen werd Tadic beschimpt en bekogeld.

Wij van Ajax Life zagen het gebeuren door de ramen van perskamer, die prima uitzicht bood. En er is beeldmateriaal beschikbaar. Het was slechts een plukje supporters en er waren zowel agenten als stewards ter plekke, maar die konden niet voorkomen dat Tadic met 'iets' werd bekogeld.

We zetten 'iets' tussen aanhalingstekens omdat we geen idee hebben waarmee precies werd gegooid. Waarschijnlijk was het een muntje. Er werd naderhand zeker één PSV'er weggevoerd. Of dat ook de gooier was, durven we niet te zeggen. Maar we mogen hopen dat de opgetrommelde ordediensten er goed zicht op hadden.

Overigens was Ajax op een verhit momentje voorbereid en kreeg Tadic – die zijn hoofd beschermde – tijdens het korte wandelingetje bescherming van maar liefst drie beveiligers van de club. De poging tot mishandeling is voor Ajax reden genoeg om aangifte te doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >