Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lille-coach Galtier voelt zich door Ajax in de hoek gezet

Het is al veelvuldig gesteld, maar Ajax speelde uitermate volwassen op bezoek bij Lille OSC. Met geduld en veel concentratie – los van vuiltje op bril Nico – werd een knappe 1-2-zege geboekt. Lille-coach Christophe voelde zich door Ajax in de hoek gezet.

19 februari 2021 - 12:27
Galtier 1200
Galtier vond zijn ploeg zwak. En laf. © Pro Shots

De Franse trainer gaf de ploeg uit Amsterdam de complimenten, maar was daarentegen ook direct kritisch op het optreden van zijn eigen manschappen. Sterker nog, daar was hij zelfs totaal niet over te spreken. Zo kun je niet voor de dag komen in eigen huis. Zeker niet met Ajax op de koffie.

Galtier sprak dan ook over een offday: “We speelden heel slap. Te laf ook. Maar ja, als je dan toch voor komt en zelfs als je een strafschop tegen krijgt, mag je de wedstrijd niet zomaar laten lopen. Dat overkwam ons. Ajax speelde veel beter, maar het gaat om het aantal doelpunten en je mag het niet zomaar weggeven.”

De trotse Franse koploper liet tegen Ajax niet direct zien waarom het bovenaan staat in de competitie en Galtier baalde daar enorm van. “De eerste helft waren we echt heel matig. Ajax voelde dat meteen aan en zette ons in de hoek. Er ontbrak van alles aan ons spel en ik begrijp dat men denkt dat we niks voorstellen.”

Nou, dat zijn stevige teksten. Maar niemand moet denken dat Lille het nu opgeeft. Daar is natuurlijk ook werkelijk geen enkele reden toe. De marge is klein en de Fransen kunnen beter dan ze lieten zien, al was Ajax gewoon echt in goeden doen.

“We krijgen in Amsterdam gelukkig een herkansing om een betere indruk te maken. Onze voorsprong was tegen de verhouding, maar we profiteerden van een fout. Daar was niks aan gestolen, maar over de penalty voor Ajax kun je twijfels hebben. We hadden eerst geluk en daarna pech. De nederlaag is echter onze eigen schuld.”

Wie sowieso niet twijfelde over de gegeven penalty aan Ajax was Sven Botman. De verdediger vond dat zijn ploeg zwaar werd benadeeld door arbiter Ivan Kruzliak. De Slowaak werd nog door de VAR naar het scherm verordineerd, maar bleef bij zijn beslissing, waarna Dusan Tadic raak kon mikken. Botman vond het onbegrijpelijk.

“Het was een schandalige beslissing,” bond de oud-Ajacied er geen doekjes om tegenover ESPN. "Renato Sanches had niet eens de intentie om Tagliafico te raken, maar gewoon om de bal te beschermen. Zoals je dat normaal ook op het middenveld doet. Ik vind het persoonlijk echt een schandalige penalty.”

Wellicht moet je lachen als je dit leest, maar als je in de kicksen van Botman staat, kun je zijn ergernis wel plaatsen. Wat als Ajax een pingel tegen had gehad voor hetzelfde? Dan hadden we vast ook moord en brand geschreeuwd.

Los van de penalty vond Botman ook dat zijn ploeg niet goed voor de dag kwam. “We speelden niet ons beste spel. Onze tactiek is ook een beetje op de counter loeren, maar willen de tegenstander ook onder druk zetten. Daar kregen we geen grip op. We moeten volgende week op ons best zijn. Dan maken we zeker nog een kans.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >