Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB 'hoopt' dat Ajax - FC Utrecht pas in april kan worden ingehaald

Het is tijdens het meest gecomprimeerde seizoen ooit zo gemakkelijk nog niet om een wedstrijdje in te halen. We hoeven dan ook niet à la minute een nieuwe datum te verwachten voor Ajax - FC Utrecht. Sterker nog, als het aan de KNVB ligt, moeten we geduld betrachten.

07 februari 2021 - 15:40
Ajautrinhalencar
Ajax heeft nog wel eens flinke moeite met FC Utrecht... © Pro Shots

Het was misschien wel het meest zinvol geweest om eerder deze week – toen bekend werd dat er serieus winterweer op komst was – de telefoon te pakken om Ajax - Utrecht en meer naar zaterdag te verplaatsen. Op die manier had er alsnog een volledige speelronde afgewerkt kunnen worden.

Denk overigens niet dat de KNVB niets heeft geprobeerd, hoor. Nee, er werd wel degelijk buiten de geijkte paden gedacht. Zo werd overwogen om Ajax, Utrecht en desnoods ook de arbitrage in een hotel onder te brengen. Het was uiteindelijk de code rood van de KNMI dat roet in het eten gooide.

“Vanwege code rood en corona zitten veel mensen thuis. Wat is er dan lekkerder dan een potje voetbal onder een dicht dak? Maar zelfs als er geen supporters welkom zijn, moeten er nog altijd 350 mensen naar die wedstrijd. Denk aan agenten, journalisten en stewards. Wij als KNVB nemen ook voor die mensen onze verantwoordelijkheid,” reageert Jan Bluyssen tegenover het Algemeen Dagblad.

Bluyssen is de competitiemanager van de KNVB en mag nu namens zijn werkgever op zoek naar een nieuwe datum. Niet alleen voor Ajax - Utrecht trouwens, al wordt die wel het 'moeilijkst' om in te halen en dat heeft alles te maken met het (mogelijke) programma van de Ajacieden.

Ajax strijdt nog op drie fronten en de komende periode staat in het teken van midweekse potjes in het KNVB-bekertoernooi en de Europa League. Als Ajax zich ten koste van PSV plaatst voor de halve finales van de strijd om de dennenappel komt een inhaalkans begin maart te vervallen.

Bluyssen: “Verder is er in de derde week van april nog ruimte. Laten we hopen dat Ajax - Utrecht dan wordt gespeeld. Want dan zit Ajax nog in de Europa League. Dat is goed voor het Nederlands voetbal.”

Vliegt Ajax eruit tegen Lille OSC dan dienen zich meer inhaalmomenten aan, zolang het inhaalduel maar is afgelopen een halfuur voordat er alweer wordt afgetrapt in de Champions League of EL. Die voorwaarde is het gevolg van strenge tv-regelgeving vanuit de Uefa.

Overigens is het voor Utrecht al de tweede keer dat een wedstrijd op de lange baan wordt geschoven. AZ-thuis was het oorspronkelijk het openingsduel van de eredivisie, maar werd uiteindelijk pas 27 december gespeeld.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >