Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Ihattaren: ‘Ik kwam hier om te voetballen, zoals Ajax deed’

Wie het interview met PSV'er Mohamed Ihattaren na Ajax - PSV (2-1) zag, zou bijna denken dat hij niet met zijn ploeggenoten terug is gereisd naar Eindhoven. Nee, je zou haast zeggen dat hij in Amsterdam is gebleven. Gewoon, om lekker te voetballen. Precies zoals ze dat bij Ajax doen!

11 februari 2021 - 10:41
Ihattaren 1200
Zou Ihattaren mee teruggereisd zijn naar Eindhoven? © Pro Shots

Het was een ontwapenend eerlijk vraaggesprek met de achttienjarige bij ESPN. De jongeling nam geen blad voor de mond, maar deed het desalniettemin in keurige bewoordingen. Toch spoot een bepaalde mate van frustratie nog nét niet uit zijn oren. Hij zag Ajax op een manier voetballen zoals hij zijn eigen ploeg graag had zien spelen.

De Ajacieden lieten voor rust inderdaad geen spaan heel van PSV. Was Ajax zo goed of PSV zo matig? Wij zijn geneigd vooral te focussen op dat eerste. De thuisploeg had honger en vrat de Eindhovenaren voor de thee met huid en haar op. En precies dat deed een tikje zeer bij Ihattaren, die bijna met jaloezie keek naar de spelopvatting bij de Ajacieden.

PSV kwam er niet aan te pas en liep vooral achteruit. Tot zichtbare ergernis van Ihattaren. “Je ziet dat zij duidelijk de duels winnen en lekkerder in de wedstrijd zitten. Ze scoren ook gelijk twee keer. We moeten gewoon lekker voetballen. Ik kom hier om lekker te voetballen, zoals zij deden.”

'Zij' zijn de Ajacieden. Uiteraard. Dat moet in Eindhoven een tikje zeer doen. En Ihattaren was nog niet eens uitgesproken. “Ik kom hier niet om achteruit te lopen en rustig aan te doen. In de tweede helft durfden we wat meer, maar dat moet normaal gaan worden. Wat? Dat iedereen lef heeft, zoals Ajax speelde. Daar wilde iedereen vooruit.”

De toon waarop Ihattaren sprak, is rustig. Het is fijn een voetballer gewoon eerlijk te zien zijn. Geen blad voor de mond en zeggen hoe je het ziet. De PSV’er werd in de tachtigste minuut naar de kant gehaald en ook dat had van hem uiteraard niet gehoeven. “Ik vond dat ik lekker speelde. Tja, keuze van de trainer, toch…?”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >