Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 6: opwarmen voor een uitdagende februarimaand

Laten we hopen dat februari net zo succesvol verloopt als januari. Een lekker maandje met dubbele krakers tegen PSV en Lille OSC. Tussendoor viert Jari Litmanen zijn vijftigste verjaardag. We trappen alvast af met een nieuw magazine. Ajax Life 6 is er vanaf vrijdag weer exclusief voor leden van SV Ajax! Een voorproefje!

04 februari 2021 - 09:33
Aankondigingal6 800
Litmanen... oohhh, oooh! © Ajax Life

Neem gerust even de tijd voor het bekijken van onze nieuwste cover met onze held Litmanen. We vermengden zijn portret met ruim tweehonderd foto’s uit zijn Ajaxperiodes. De Fin 'ziet' Abraham op 20 februari en dat moment grepen we aan voor een uitgebreid Vragenvuur met de – zo bleek uit het aantal inzendingen – nog immer populaire Ajacied.

Litmanen sprak over verschillende zaken. Serieus, met humor en soms lovend. Zo ziet hij het helemaal zitten in Jurgen Ekkelenkamp. In dit nummer vind je een portret over de bijna 21-jarige middenvelder. We spraken met kritische oud-trainers en ex-teamgenoten. Wanneer volgt zijn definitieve doorbraak?

Het technisch beleid voor de lange en kortere termijn dobbert bij Marc Overmars en Erik ten Hag al enkele jaren in rustig vaarwater. Er lijkt sprake van een hechte klik tussen de hoofdtrainer en directeur voetbalzaken. Beiden werden alleen ook al geregeld aan andere clubs gelinkt. Eens komt de dag dat ze vertrekken. En dan? Een analyse.

Zoals gezegd ontwaakt Ajax deze maand uit zijn Europese winterslaap. Het listige Lille vormt de eerste horde in de knock-outfase van de Europa League. Hoe verging het Ajax eerder? Een historische lijst, van Vasas uit Boedapest tot dat ellendige Getafe.

Bij Lille treffen we op 18 en 25 februari Sven Botman. De oud-jeugdspeler vertrok afgelopen zomer voor 8 miljoen euro, zonder officiële minuut in Ajax 1. Dat maakt zijn verhaal tamelijk uniek. De sterke centrumverdediger kende een prima debuut in de Ligue 1 en nu al lonkt de Premier League. Kon dat niet anders? Een reconstructie.

Edson Álvarez verdiende de afgelopen weken weer eens speelminuten. Buiten het veld is hij herenigd met vrouw en dochter, zagen we via zijn persoonlijke app. Voetballers in de Appstore. Een nieuwe trend? Zitten we daar wel op te wachten? En moet hij dat wel willen? Leidt het af? Of geeft het wat afleiding? "Het is goed om nu al een merk van jezelf te maken."

Op De Toekomst loopt sinds januari een nieuwe recordinternational. Sherida Spitse droeg als klein meisje al een Ajaxshirt, nu mag ze er 'officieel' in voetballen. In deze editie leren we de routinier beter kennen aan de hand van een tiental steekwoorden.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts veertien euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >