Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

TV-tip: mis niets van Ajax - Sporting CP en razend spannende Youth League

Ajax kan in de Champions League een perfecte reeks neerzetten en in de Youth League is het razend spannend. Prima ingrediënten voor een fijn voetbaldagje. Hieronder lees je hoe je kort op alle actie zit!

07 december 2021 - 10:25
Juichen Bij Sporting 1200
We hopen weer veel goals van Ajax te zien tegen Sporting! © Pro Shots

We trappen deze televisietip af met Ajax onder 18. De talentenploeg van de Amsterdammers treedt dinsdag om 14.30 uur aan tegen de leeftijdsgenoten van Sporting CP. Een uiterst belangrijke wedstrijd met het oog op overwintering in de Youth League. Ajax staat op pole position, maar kan ook nog overal naast grijpen.

De Ajaxtalenten wonnen vorige maand met 0-1 van Besiktas JK en veroverden daarmee de koppositie in groep C. De tien reeds behaalde punten geven vertrouwen, maar nog geen zekerheid. Opponent Sporting heeft als naaste achtervolger slechts twee punten minder, terwijl Borussia Dortmund op drie punten achterstand volgt.

Aanbevolen
Ten Hag voelt zich op-en-top Ajacied en hoopt dat hij club trots maakt

In de Youth League geeft de eerste plek recht op rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales, terwijl de nummer twee uit de groep deelneemt aan de play-offs. De Amsterdammers – die trainer Dave Vos afgelopen maand naar Rangers FC zagen vertrekken – hebben tegen Sporting voldoende aan één punt, maar kunnen bij een nederlaag zelfs met lege handen achterblijven.

Een uiterst boeiend potje dus, dat live is te volgen via de website van Ajax. Schakel vanaf 14.30 uur live in en je hebt een fijn opwarmertje richting de avond. Om 21.00 uur trapt de hoofdmacht van Ajax immers af tegen de regerend kampioen van Portugal. De groepswinst is al zeker, maar de ploeg van Erik ten Hag kan een unieke prestatie neerzetten door al zijn wedstrijden in de poulefase winnend af te sluiten!

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten perfecte reeks voltooien?

De Johan Cruijff Arena blijft helaas opnieuw leeg en dus zijn we allemaal op de televisie aangewezen. Op RTL 7 kun je vanaf 20.00 uur terecht voor een stukje voorbeschouwen. De wedstrijd is uiteraard ook te volgen via Ziggo Sport Voetbal. Op die zender begint de uitzending vijf minuten voor de aftrap.

Heb je geen Ziggo, maar wens je wel ander commentaar dan bij RTL 7? Dan kun je de wedstrijd ook nog los kopen via Ziggo Go. Je legt dan 3,99 euro in, waarna je het duel kunt streamen op al je apparaten.

Onderweg, aan het werk of vind je de radio simpelweg spannender? Dan hebben we goed nieuws, want op Radio 1 zit je gebeiteld voor een live verslag en ook via Ajax Radio is het duel live te volgen. Dat doe je via JUKE.

Waar je online terecht kan? Bij ons natuurlijk! Wij van Ajax Life zijn aanwezig in de Johan Cruijff Arena en houden je vanzelfsprekend op de hoogte van alle ontwikkelingen! Volg ons daarom via Instagram, Twitter en Facebook. Vinden we leuk!

Aanbevolen
Antony houdt van Ajax, is blij met Nous en praat veel met Neres

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >