Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Raiola jojoot met Brobbey en probeert hem terug bij Ajax te krijgen

Mino Raiola is van mening dat Brian Brobbey (19) het beste kan terugkeren bij Ajax. Wij zijn van mening dat Brobbey überhaupt niet uit Amsterdam had moeten vertrekken, maar goed, dat is een heel ander verhaal. Toch is een terugkeer in de maak, al moet je altijd afwachten of het echt zo ver komt.

20 december 2021 - 07:49
Brobbey 1200
Brobbey lijkt hard onderweg naar huis. © De Brouwer

We nemen je even mee terug naar februari 2021. Dat is nog helemaal niet zo lang geleden. Brobbey was toen nog Ajacied en de club deed er alles aan hem binnenboord te houden. De jonge aanvaller kreeg speeltijd, ontwikkelde zich uitstekend en kreeg serieuze kansen in het eerste elftal. Hij deed als invaller wat Danilo tot dusver nog amper heeft kunnen laten zien.

Wat kun je een jonge speler nog meer bieden? Toch werd duidelijk dat Brobbey – na een hoop gedoe – zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Steeds beloofde hij bij te tekenen, het zou wel goedkomen, maar we weten allemaal hoe het is gegaan. Het was een ‘gevoelskwestie’, zo liet kamp Raiola/Brobbey steevast weten.

De onderhandelingen liepen dus vast en de jongeling vertrok transfervrij. Zodra Raiola zich met de gang van zaken bemoeit, is dit scenario nooit ver weg. Helaas. En dat vond iedereen bij Ajax jammer. Zelfs Brobbey leek niet overtuigd of zijn vertrek nou wel zo’n goed idee was. Was hij echt beter af met een vertrek…? Garanties zijn er nooit, maar toch: de vraag stellen is hem in dit geval beantwoorden.

Brobbey tekende een contract bij Red Bull Leipzig en zag daar vrijwel meteen erna de technisch directeur en de trainer vertrekken. Dat is nooit lekker nieuws. Ajax besloot toen al actie te ondernemen en de jonge spits bevestigde later dat Ajax hem per direct wilde terugkopen. Zo ver kwam het niet, maar in de winterstop volgt wellicht een nieuwe kans voor Brobbey, die in Leipzig met de ziel onder zijn arm rondloopt.

Aanbevolen
Ajax en Overmars zijn bezig met terugkopen van Brobbey

Hij liet meerdere malen weten dat hij in Amsterdam waarschijnlijk meer speeltijd zou hebben gehad dan bij zijn nieuwe werkgever. Er was spijt, terwijl Marc Overmars en Erik ten Hag geen mogelijkheid onbenut lieten om aan te geven hoe open de deur in Amsterdam voor Brobbey nog altijd stond. Ten Hag noemde de stilgevallen ontwikkeling van Brobbey meerdere keren doodzonde.

Inmiddels is een snelle terugkeer vrij reëel. Zaakwaarnemer Raiola liet bij Studio Voetbal weten dat hij zijn best doet om RB Leipzig en Ajax het eens te laten worden over een transfer. “Er zijn gesprekken met Ajax en Ajax laat echt zien dat ze hem terug willen hebben. Als Ajax hem terughaalt, dan is dat echt omdat ze denken dat ze hem gaan gebruiken. Dat gevoel is momenteel goed en we proberen de clubs eruit te laten komen.”

Was het in de eerste plaats wegbrengen van Brobbey dan wel zo’n goed idee? Raiola lijkt die suggestie te makkelijk te vinden. “Je moet op deze leeftijd zo veel mogelijk speelminuten maken. Op dit moment is Leipzig een beetje de weg kwijt. Er speelden meerdere factoren een rol. Ajax kocht Sébastien Haller en er was een project gaande bij Leipzig. Dan ga je naar Leipzig en wordt de trainer voor een gigantisch bedrag weggekocht. Dan veranderen er dingen,” verdedigt Raiola eerder genomen besluiten.

De zaakwaarnemer legt de schuld dus vooral bij de huidige werkgever van Brobbey. Daar zijn ze de weg kwijt. Hem treft geen blaam. Het zal allemaal wel. In de Johan Cruijff Arena blijft alles en iedereen hopen dat het komt van een terugkeer. Brobbey wordt – als een transfer lukt – door Overmars sowieso onthaald als een verloren zoon. De band tussen de twee mag je gerust bijzonder noemen.

Of zoals Overmars zich al eens liet ontvallen: “Ik neem Brobbey niks kwalijk. Het is een gouden kerel met Amsterdamse bluf.”

Aanbevolen
Brobbey mag niet over Brobbey praten, maar Klaassen wél

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >