Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Overmars zijn bezig met terugkopen van Brobbey

Van de acht minuten durende persconferentie ging het slechts twee minuten over het duel met VVV-Venlo. Erik ten Hag sprak over een goede openingsfase, een slecht deel van de eerste helft en een soortgelijk tweede bedrijf. Daarna ging de blik al snel op volgend seizoen en alle transferzaken die daarbij horen.

14 mei 2021 - 08:41
Brobbeyterugkopen800
Zelfs als Brobbey al ergens heeft getekend, gaat de soap door... © AFC Ajax

Zo begint het terugkopen van Brian Brobbey steeds concretere vormen aan te nemen. Het is zeker niet gezegd dat het gaat gebeuren, maar Ajax is er wel mee bezig. “Ik zou het graag willen, dat heb ik ook aan Marc Overmars aangegeven,” zo liet Ten Hag desgevraagd weten. “Marc is ermee bezig. Maar of het ook mogelijk is...”

Natuurlijk moeten ook Brobbey en Leipzig meewerken. Of de Duitse ploeg daarvoor open staat, is niet duidelijk, terwijl Brobbey nog niet van de daken schreeuwt dat hij bij Ajax wil blijven. “Ik heb gesprekken met hem daarover,” aldus Ten Hag. “Maar zo uitgesproken is hij nog niet geweest. Dat begrijp ik ook wel, als je net hebt getekend bij een andere club.”

Hoe ‘casus-Brobbey’ zich ontwikkelt, is dus even afwachten, maar er waren meer transferzaken waarover werd gebabbeld. Zo was Overmars op bezoek bij FC Nordsjælland om Kamaldeen Sulemana te bekijken. Hoe concreet de interesse in de aanvaller is? Ten Hag: “Dat moet de komende weken gaan blijken.”

“Maar dat het een aantrekkelijke speler is, zullen we niet onder stoelen of banken steken. Het is een speler die technisch vaardig is, op avontuur gaat en heel veel snelheid en dynamiek heeft,” zo schetste de trainer een beeld van Kamaldeen, die dus zijn voornaam als voetbalnaam gebruikt.  

Mocht de Ghanees nou niet komen, dan is een langer verblijf van Oussama Idrissi wellicht ook een optie. Het is volgens Ten Hag nu nog wat vroeg om daarover te speculeren, maar de kampioenenmaker is wel tevreden over de bijdrage van de Marokkaan. “We gaan kijken hoe de transferwindow zich ontwikkelt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >