Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit valt ons op terwijl Ajax wint van VVV in laatste thuisduel van seizoen

Het laatste thuisduel van dit seizoen zit er alweer op. De Johan Cruijff Arena wordt in ieder geval met een goed gevoel achtergelaten, want het lukte Ajax om VVV-Venlo in eigen huis te verslaan. De kampioen won met 3-1 van de Venlonaren en dit viel zoal op.

13 mei 2021 - 16:21
Ajavvvverslag800
Nog één duel te gaan en dan zit het seizoen er definitief op. © Pro Shots

Reserves mogen het laten zien
Erik ten Hag gaf het al aan nadat Ajax kampioen was geworden: de voorbereiding op volgend seizoen is officieus begonnen. Met de nadruk op officieus, want natuurlijk moet eerst het huidige seizoen nog worden afgewerkt. Het vroege kampioenschap gaf de trainer in ieder geval de mogelijkheid wat spelers vervoegd op vakantie te sturen, terwijl de reservespelers minuten werden gegund.

Zo zagen we tegen VVV flink wat wijzigingen in de basiself. Perr Schuurs, David Neres, Oussama Idrissi, Jurgen Ekkelenkamp en Mohammed Kudus mochten het vanaf het begin laten zien, terwijl Ryan Gravenberch, Dusan Tadic en Antony rust kregen en op de bank begonnen. Leuk voor de reserves, maar minder leuk voor de Scorito-spelers.

De aanvoerdersband werd overigens om de arm van Davy Klaassen gerold, maar de middenvelder moest vanwege een blessure nog voor rust worden vervangen door Kenneth Taylor. Diezelfde Taylor kende echter maar een korte invalbeurt, want de jonge Ajacied mocht vlak na rust alweer inrukken met een (terechte) rode kaart. 

VVV vormt wél een erehaag
Wat was het een gedoe in aanloop naar de klassieker, hè? Zou Feyenoord wel of geen erehaag gaan vormen voor de kersverse kampioen? De Rotterdammers bleken er uiteindelijk geen trek in te hebben en deden de felicitatie af met een stevige handdruk en een boeketje bloemen. Oh, en twee eigen doelpunten natuurlijk! Daar waren we nog het meest blij mee. 

VVV liet voorafgaand aan het donderdagmiddagduel zien dat de Limburgse mentaliteit toch net even wat anders is dan de Rotterdamse. Terwijl de Venlonaren eerder dit jaar nog met 0-13 werden vernederd door Ajax, vormde de ploeg nu ‘gewoon’ een erehaag voor de nummer één van de eredivisie. De Limburgers – die door de nederlaag samen met ADO Den Haag zijn gedegradeerd – hadden tevens 35 stukken vlaai meegenomen. Klasse!

Ajax jaagt nog altijd op records
De ploeg van Ten Hag heeft met het behalen van de 35ste landstitel de belangrijkste missie voltooid, maar er is ook tegen het einde van het seizoen nog genoeg om voor te spelen. Zo jaagt Ajax nog op een trio van records. Het gaat om een puntenrecord, een doelpuntenrecord en een doelpuntenmakerrecord.

Met nog één duel te gaan kan de kampioen op maximaal 88 punten komen. Sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1995/1996 bereikten alleen Ajax (89 punten in 1997/1998) en PSV (88 punten in 2014/2015) dat puntenaantal. Als de Ajacieden dat record willen evenaren, zal dus ook het laatste competitieduel op bezoek bij Vitesse moeten worden gewonnen.

Verder jaagt Ajax op de magische grens van honderd doelpunten. Tegen VVV werden er met de treffers van Devyne Rensch, Sébastien Haller en Mohammed Kudus weer drie doelpunten aan het totaal toegevoegd (99), terwijl de ploeg wel een doelpunt van Georgios Giakoumakis moest incasseren. 

Het is dus zaak om in Arnhem nog minimaal één keer te scoren. Als er dan een treffer wordt gemaakt door een Ajacied die dit seizoen nog niet heeft gescoord, verbreekt Ajax ook nog eens het eigen record van het aantal verschillende doelpuntenmakers in één seizoen (21).

Johan Cruijff Arena prachtig versierd
We weten inmiddels dat het sfeerteam van Ajax zijn werk meer dan prima doet, want de groep – bestaande uit vrijwilligers – organiseerde voorafgaand aan de KNVB-bekerfinale al een prachtige sfeeractie. De Kuip werd toen versierd in de clubkleuren, met de letters ‘AJAX’ in het midden. Het stadion van de rivaal heeft er nog nooit zo mooi uitgezien.

De choreo in De Kuip smaakte klaarblijkelijk naar meer, want ook de eigen Johan Cruijff Arena werd voor het laatste thuisduel van dit seizoen nóg een stukje mooier gemaakt. Met bloed, zweet, tranen en rode vuilniszakken werd de lange zijde bekleed, terwijl we in het wit de drie kampioenssterren en ‘XXXV’ terugzagen. Daarnaast werd er ook een schaal met ‘35’ op de tribune geplaatst. Het was een schitterend gezicht. Hulde voor alle vrijwilligers!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >