Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey mag niet over Brobbey praten, maar Klaassen wél

Natuurlijk waren de ogen na het laatste fluitsignaal van Ajax - Willem II gericht op Brian Brobbey. De achttienjarige invaller schoot klinisch de zo gewenste 2-1 tegen de touwen en bediende vervolgens Dusan Tadic op maat voor de 3-1. Tekst en uitleg volgde er niet, want zolang er nog contractgedoe is, mag de tiener niet met de media praten.

29 januari 2021 - 13:38
Brobbey Klaassen 1200
Ajax houdt Brobbey uit de wind, maar Klaassen wil best iets over zijn collega kwijt. © Pro Shots

Ergens is het uit de wind houden van Brobbey wel te begrijpen. Je weet op voorhand hoe zo'n gesprekje gaat lopen en precies zulke gesprekken hebben we de laatste tijd al genoeg gezien. Aan de andere kant kun je zo'n gesprek ook aangaan met de boodschap dat hij niks zegt over lopende onderhandelingen en zich beperkt tot zijn heldenrol als invaller tegen Willem II.

Nou ja, goed, dat gebeurde niet. Dus wat krijg je dan? Juist, dan krijgen andere spelers vragen over diezelfde Brobbey. Zo ook Davy Klaassen. De man van de rake halve omhaal verscheen in de perszaal voor zijn visie op de wedstrijd en ging vragen over Brobbey niet uit de weg.

Klaassen: "Brian is stoïcijns en een leuke jongen. Hoe hij invalt, dat is precies wat je van een invaller verwacht. Dat maakte het verschil en dat is ook niet de eerste keer dit seizoen. Ik ben blij voor hem. En ook voor onszelf, dat hij bij ons is. En ik hoop ook dat hij bij ons blijft natuurlijk."

De middenvelder zei het met een veelbetekenende lach. Hoe werkt zoiets eigenlijk in een spelersgroep? Spreekt Klaassen als ervaren kracht met Brobbey? Zijn er adviezen over wat te doen? Klaassen: "Ik denk dat iedereen al wel eens tegen hem heeft gezegd: 'Teken nou bij, jongen.' Alleen ja, dat is uiteindelijk zijn keuze."

"Wij hopen allemaal dat hij blijft en hij liet zien hoe goed we hem kunnen gebruiken. Hoe hij reageert als hem wordt gevraagd bij te tekenen? Dan lacht-ie een beetje en houdt hij zich op de vlakte. Dat begrijp ik ook heel goed. Dat is logisch. Hij moet het uiteindelijk met zijn familie en omgeving beslissen."

Natuurlijk kon niet uitblijven dat ook Erik ten Hag vragen kreeg uitgeserveerd over Brobbey. Of het goed komt? Ten Hag: "Daar is Overmars uiteraard mee bezig. Iedereen weet dat Ajax graag wil en ziet, plus herkent, de potentie. Ajax is heel druk met hem geweest. In de opleiding en nu in het eerste elftal. We bouwen hem conditioneel op. Hij maakt grote stappen en hij klopt meer en meer op de deur. Ik ben er heel blij mee en hoop dat hij op deze weg verder gaat."

Ook is te hopen dat er snel een handtekening onder een contract gaat. Dan kunnen we de volgende keer zelf aan Brobbey vragen hoe hij zijn invalbeurt vond! Dat is wel zo leuk.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >