Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ook in ons fotoverslag schrikt Ajax net op tijd wakker!

We kunnen nog altijd stellen dat de bijzonder drukke januarimaand dikke prima verloopt voor Ajax. Qua resultaten dan, want wie kijkt naar het vaak matige spel, maakt zich toch een tikje zorgen. Blijft dat goed gaan? Ajax schrok net op tijd wakker tegen Willem II (3-1), maar gelukkig was de fotograaf vanaf het beginsignaal scherp.

29 januari 2021 - 10:46
Brobbey 1200 Foto
Ajax zat er niet lekker in, maar deze afronding van Brobbey des te meer! © Pro Shots

Erik ten Hag stelde meer dan eens dat zijn spelers inmiddels zijn gewend aan het spelen zonder publiek, maar datzelfde publiek zou de Ajacieden van donderdagavond een schop onder de kont hebben gegeven. Figuurlijk dan, maar een fluitconcert had duidelijk gemaakt dat het met die gezapigheid klaar moest zijn.

We willen niet negatief doen, echt heus waar niet, maar we kunnen er niet omheen. Niet voor het eerst deze maand vol belangrijke wedstrijden leek de urgentie bij de Ajacieden totaal te ontbreken. En wederom niet voor het eerst liep het, gelukkig, toch nog goed af. Maar hoe lang komt Ajax hier nog mee weg?

Dusan Tadic kreeg aanvankelijk rust, maar al halverwege de eerste helft wist je één ding zeker: de captain gaat eerder komen dan gepland. En zo ging het ook precies. Ajax gaf totaal niet thuis en dus verving de Serviër direct na rust de zwak opererende Quincy Promes.

Met een assist en een treffer bewees Tadic eens te meer zijn grote waarde voor dit Ajax. Waar Tadic dat al zo vaak heeft gedaan, deed Brian Brobbey dat uiteraard nog nauwelijks of zelfs niet. Tegen Willem II maakte hij daarmee echter een prima start. De achttienjarige spits viel in en werkte bij zijn tweede balcontact (!) ijskoud de broodnodige 2-1 tegen de touwen. 

De assist kwam dus maar weer eens van Tadic en vijf minuten later werden de rollen omgedraaid. Ditmaal was Brobbey de man van de assist, terwijl Tadic mocht afronden. Een subtiel en handig wippertje over Jorn Brondeel betekende de 3-1.

Als je puur kijkt naar de uitslag, dan ben je geneigd te denken dat het allemaal een eitje was. Dat Willem II eenvoudig aan de kant was geschoven. Maar wie de wedstrijd zag, weet wel beter. Tegen AZ zal het zondag echt veel en veeeeel beter moeten, want anders kan februari nog wel eens een heel vervelende maand worden...

De foto's hieronder zijn van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >