Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Willem II windt zich op over 'duwfout' Haller in aanloop naar 2-1

Er valt tegenwoordig vrijwel geen doelpunt meer zonder controverse. Ook nu is het weer raak. Niet alleen met dank aan Brian Brobbey, maar ook 'dankzij' een duwfout van Sébastien Haller kort voor het vallen van de bevrijdende 2-1. Uiteraard worden er direct allerlei complotten gespot.

29 januari 2021 - 11:45
Willemiiduwfoutcar
Er valt voor Willem II deze dagen maar weinig te lachen. © Pro Shots

Het gekke is misschien wel dat de ophef over de 2-1, uiteindelijk gemaakt door Brobbey, ontstond na het laatste fluitsignaal. Tijdens de interviews, met Gery Vink bijvoorbeeld. Ook de trainer van Willem II had het van horen en zeggen, maar direct na het zien van de beelden was zijn mening helder.

“Ik zie het. Hij duwt 'm genoeg weg. We staan ook niet goed bij de tweede paal. Het is vervelend, ook met de VAR erbij. Die ziet dat moment terug. Als er een doelpunt van komt, waarom doen we er dan niets aan. Het is ons al vaker gebeurd,” vraagt Vink zich hardop af tegenover ESPN.

Het grappige is dat de betreffende Willem II-speler niet eens blijft liggen. Nee, Mats Köhlert staat gelijk op en probeert de aanval van Ajax alsnog af te stoppen. Tevergeefs. Ook protest bleef uit. “De VAR heeft gekeken, denk ik, hè. En geoordeeld,” reageerde Erik ten Hag op zijn beurt.

Klopt. De VAR heeft gekeken. Want alle doelpunten worden gecheckt. En de VAR verleende in dit geval zijn goedkeuring. Einde verhaal? Nee, je moet weten dat Bas Nijhuis VAR-dienst had rondom Ajax - Willem II. En Nijhuis is de scheids die nog wel eens verbaal botst met de trainer van PSV.

Popcorn! Al weet je het maar nooit met Nijhuis, die toevalligerwijs zondag staat ingeroosterd voor de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ. Misschien zit het dan wel weer tegen. Of mee. Dat weet je maar nooit.

Overigens, als omgekeerd Blind, Schuurs of desnoods Veltman zo opzij was gezet... hadden die dan niet de volle laag gekregen van de gemiddelde Ajaxsupporter?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >