Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Martínez fier aan kop in verkiezing Ajacied van het Jaar

Ajax moet na de winterstop in de achtervolging, maar ook Antony en Steven Berghuis gaan op jacht naar zilverwerk. Huh? Jazeker, we hebben het hier over onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Lisandro Martínez gaat aan kop, terwijl het aanvallende duo hem probeert bij te houden.

27 december 2021 - 11:42
Avhj Tussen 800
Zie hier de virtuele top drie! © Pro Shots

De titel ‘winterkampioen’ kan ons gestolen worden. Als Ajax aan het einde van het seizoen maar gewoon met de schaal in de handen staat. Het gat met koploper PSV bedraagt na de zege op Fortuna Sittard (5-0) nog altijd één punt. De Ajacieden weten dus wat hen te doen staat na de winterstop.

Waar Ajax de koppositie probeert te veroveren, daar wil Martínez deze juist vasthouden. De Argentijn staat met 23 punten bovenaan in de tussenstand van onze verkiezing Ajacied van het Jaar. Het zegt veel over de wederopstanding van de verdediger, die vorig jaar nog regelmatig op de bank zat.

We kunnen ons dit seizoen haast geen Ajax zonder Martínez voorstellen. Samen met Jurriën Timber vormt hij een bijna onneembare vesting. De Argentijn bezit een heerlijke dosis ‘grinta’, maar is ook belangrijk in de opbouw van achteruit. Het is echt niet alleen maar hakken en zagen. Integendeel zelfs. 

Op de tweede plek in het tussenklassement zien we de naam van Antony staan. De Braziliaan schittert op het hoogste podium, maar mist af en toe een stukje samba in de ‘kleinere’ wedstrijden. Desondanks kan Antony met achttien punten terugkijken op een prima eerste seizoenshelft.

Aanbevolen
Druk uitoefenen op spelers die niet bijtekenen is lastig verhaal

Berghuis staat derde, met een achterstand van twee punten op Antony en zeven punten op Martínez. Dat lijkt een gat wat moeilijk is te dichten, maar wie weet hoe de tweede seizoenshelft loopt. Het is überhaupt licht komisch dat Berghuis in de race is voor de titel Ajacied van het Jaar. Wie had dat ooit gedacht? 

De punten zijn overigens toegekend door jullie, de bezoekers van Ajaxlife.nl. Na ieder optreden van Ajax openen wij de stembussen en kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Wij tellen de stemmen bij elkaar op en daar komt aan het einde van het seizoen een Ajacied van het Jaar uit.

Hoe de puntentelling werkt? De Ajacied met de meeste stemmen na een wedstrijd krijgt drie punten, gevolgd door twee punten voor de runner-up en één punt voor de nummer drie. Je wordt niet zomaar Ajacied van het Jaar, maar moet constant presteren gedurende het hele seizoen.

Hopelijk presteert Ajax na de jaarwisseling weer op het hoge niveau dat wordt verlangd om kampioen te worden, want dan wordt het pas echt leuk om de Rinus Michels Award aan de Ajacied van het Jaar uit te reiken. Het Talent van het Jaar wordt door de technische staf bepaald, waarna wij de Marco van Basten-trofee beschikbaar stellen.

Tussenstand AVHJ

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >