Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Sporting CP

De voetjes op tafel, een drankje in de hand en geen verhoogde hartslag. Dat is nog eens een ontspannen manier om naar Ajax in de Champions League te kijken. De kaarten in poule C zijn al geschud, maar we hebben zeker nog wat zaken die interessant zijn om te weten richting de aftrap van Ajax - Sporting CP.

07 december 2021 - 12:13
Blind Sporting 1200
Blind hoopt de volle buit te pakken in de groepsfase. © Pro Shots

Blind wil record vader verbreken
Ajax kan een unieke prestatie leveren door al zijn zes groepsduels in de Champions League te winnen. Ook binnen de spelersgroep leeft dat feit. “Dat Ajaxrecord wordt wel besproken,” reageert Daley Blind tegenover De Telegraaf. “We zien het ook als een extra motivatie. Als we dat als team zouden kunnen verbreken, is dat natuurlijk fantastisch.”

Zijn vader Danny heeft het huidige record van Ajax op zijn naam staan. In 1995 veroverden de Amsterdammers zestien punten in de poulefase van het miljoenenbal. “Zelfs als we dat aantal halen, zou dat een heel knappe prestatie zijn, maar achttien is uniek. We gaan ervoor, willen altijd elke wedstrijd winnen, maar dit maakt Ajax - Sporting wel extra speciaal.”

Danny zou trots zijn als Ajax ook het duel met de Portugezen winnend afsluit. “Het record blijft in dat geval in de familie, dus dan vind ik het niet zo erg,” lacht Blind senior. “Achttien punten zou een ge-wel-di-ge prestatie zijn. Ajax zit niet in de poule des doods, maar het is met Borussia Dortmund en Sporting ook geen groep waar je zo even doorheen wandelt.”

Aanbevolen
TV-tip: mis niets van Ajax - Sporting CP en razend spannende Youth League

Timber mist Ajaxsupporters
Ook Jurriën Timber beseft dat Ajax geschiedenis kan schrijven. Toch baalt de verdediger ervan dat zo’n bijzondere avond niet samen met de supporters kan worden beleefd. “Toen ik vorig seizoen een basisplaats veroverde, speelden we al in lege stadions. Daarna heb ik mogen ervaren hoe het is om met fans op de tribune te voetballen en nu kan ik je zeggen dat het echt een groot verschil maakt,” vertelt Timber aan Ajax TV.

“Vanaf de warming-up is het al zo stil. De supporters geven je normaal echt nog een extra motivatie,” vervolgt Timber. “Dat neemt niet weg dat wij van Sporting gewoon weer willen winnen. We kunnen op zes overwinningen in zes Champions League-wedstrijden komen en willen geschiedenis schrijven.”

“Het liefst weer met de nul op het scorebord,” zo voegt de talentvolle verdediger toe. “Dat wij dit seizoen zo weinig tegengoals hebben geïncasseerd, geeft aan dat we het goed doen. Dat is niet alleen de verdienste van de verdediging, maar van het hele team,” looft hij zijn ploeggenoten.

Aanbevolen
Ten Hag voelt zich absoluut niet aangesproken door Tagliafico

Sporting kiest voor jeugd
Niet alleen Ajax is al zeker van plaatsing voor de achtste finales van de Champions League, ook voor tegenstander Sporting is de buit al binnen. Voor trainer Rúben Amorim is dat reden om in de Johan Cruijff Arena enkele andere spelers de kans te geven.

“Dit wordt het begin van onze voorbereiding op de achtste finales. Ik wil dat iedereen op hetzelfde niveau zit en ga een aantal jonge spelers de kans geven om te starten en zich te ontwikkelen,” liet de oefenmeester weten. “We zullen ook letten op spelers die op scherp staan. Aan de andere kant zijn we ons bewust van de kwaliteit van Ajax, een van de beste ploegen van Europa.”

Amorim verwacht dat zijn reservespelers hongerig zijn. “Ze hebben veel zin om te spelen en dat verdienen ze ook,” aldus de coach, die onder meer aangaf dat de 22-jarige Joao Virgínia onder de lat staat. “We huren hem en aan het einde van het seizoen moeten we een beslissing nemen over zijn toekomst. Daarom willen we hem in dit soort wedstrijden graag in actie zien. We willen winnen, maar ik denk aan het grotere plaatje.”

Aanbevolen
Ten Hag rouleert tegen Sporting niet zo rigoureus als tegen Besiktas

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >