Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag voelt zich absoluut niet aangesproken door Tagliafico

Het gaat allemaal crescendo bij Ajax, maar plots was daar Nico Tagliafico met teksten over zijn reserverol. De Argentijn zou, als hij de trainer van Ajax was, anders met wisselspelers omgaan. Erik ten Hag werd in aanloop naar Ajax - Sporting CP met de uitspraken van de linksback geconfronteerd.

06 december 2021 - 19:05
Tagliafico 1200
Tagliafico was tegen Sparta nog dicht bij een fraaie treffer. © Pro Shots

Het verhaal is bekend: Tagliafico valt momenteel hard buiten de boot, precies zoals Lisandro Martínez de eerste helft van het vorige seizoen meemaakte. Laatstgenoemde knokte zich terug en is centraal achterin inmiddels niet meer weg te denken. Martínez ‘verdreef’ Daley Blind zelfs naar de linksbackpositie, met Tagliafico als kind van de rekening.

Topsport is hard. Dat is niks nieuws. Tagliafico baalt. En die ene keer dat hij zich opnieuw mocht bewijzen vanaf de start, verloor Ajax prompt met 0-1 van FC Utrecht. Dat helpt je zaak niet en het stelde Ten Hag ontzettend teleur. Dat vertelde hij nog uitgebreid in aanloop naar Besiktas JK-uit (1-2). Toen kregen een aantal spelers die tegen FC Utrecht niet thuis gaven een nieuwe kans zich te laten zien. Tagliafico was één van hen.

Het valt Tagliafico zwaar en we zagen hem bij de NOS treuren dat Ten Hag weinig met hem zou spreken over zijn reserverol. “Eén keer maar. Als ik Ten Hag was, dan zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten,” klonk het. “Gisteren was je misschien de held, maar vandaag stel je niks voor. Ik ben weer terug bij af. Het is jammer, ik speelde hier drie jaar alle wedstrijden en krijg nu amper speeltijd.”

Aanbevolen
Tagliafico adviseert Ten Hag meer met zijn bankzitters te praten

Tja, Blind laat zich natuurlijk ook niet zomaar uit het elftal spelen. Dan moet je echt je beste zelf zijn en dat is Tagliafico misschien al een poosje te lang niet. Ten Hag is het in elk geval niet eens met de suggestie dat hij onvoldoende communiceert met spelers die veelal op de bank zitten. De uitspraken van Tagliafico zouden dan ook verkeerd zijn geïnterpreteerd, zo oordeelde de trainer.

“Ik voel mij absoluut niet aangesproken. Ik praat juist heel veel met mijn spelers, ook met de wissels. Nico kent zijn positie op dit moment en hij weet wat er nodig is. Hij is op en top professional. Als de ploeg hem nodig heeft, dan staat hij er. Veel jongere spelers die erbuiten vallen, hebben mij ook hard nodig. Die moet je soms ook uit het putje trekken. Daar steek ik veel energie in.”

Ondertussen rest Tagliafico niks anders dan er te staan wanneer de kans komt. Martínez kan hem als landgenoot en ervaringsdeskundige uitstekend vertellen hoe goed dat uit kan pakken. Wij gokken zomaar dat Tagliafico nog een belangrijke rol kan spelen in dit nog lange en zware seizoen.

Nicóóóóó, Nicóóóóó, Nicóóóóó!

Aanbevolen
Antony houdt van Ajax, is blij met Nous en praat veel met Neres

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >