Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico adviseert Ten Hag meer met zijn bankzitters te praten

Waar Nico Tagliafico voorheen bijna alles speelde voor Ajax, daar zien we hem tegenwoordig vrijwel alleen maar op de bank. De Argentijn spreekt maar zelden met Erik ten Hag over zijn reserverol. Als Nico de trainer was, zou hij de zaken anders aanpakken.

04 december 2021 - 13:32
Nicoreserve800
Tagliafico is voor zijn gevoel weer terug bij af. © Björn Martens

Het zijn lastige dingen. Iedereen gunt Nico een basisplaats, maar de concurrentie is groot achterin. Lisandro Martínez speelt als nooit tevoren, waardoor Daley Blind een plekje naar links is opschoven. We zien Blind niet zo snel banken, dus is Tagliafico het kind van de rekening. Hij zit momenteel in hetzelfde pakket als Martínez vorig seizoen.

Een rol als reservespeler is nooit leuk, maar de hoeveelheid speelminuten die Tagliafico dit seizoen krijgt, is opvallend laag. De Argentijn maakte slechts 303 minuten, verdeeld over negen wedstrijden. Dat zijn heel andere statistieken die we van de linksback gewend zijn. In de voorgaande seizoenen was hij amper uit het elftal weg te denken.

“Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik niet speel,” zo vertelt een openhartige Tagliafico voor de camera van de NOS. “In eerste instantie was het erg zwaar. Ik denk dat we alle negatieve ervaringen moeten accepteren en dat we ervan leren. Het dwingt me om te groeien als mens en er mentaal sterker van te worden.”

Aanbevolen
Oproep: tip je medesupporters in ons magazine over jouw favoriete Ajaxboek!

Over zijn reserverol praat Tagliafico maar weinig met Ten Hag. “Eén keer maar. Als ik Ten Hag was, zou ik meer praten met de spelers die op de bank zitten, want november, december en januari zijn zware maanden,” zo geeft de Argentijn zijn trainer een stukje advies. 

Bij advies blijft het niet, want Nico spreekt rake taal. “Gisteren was je misschien de held, maar vandaag stel je niks voor. Ik ben weer terug bij af. Het is jammer, ik heb hier drie jaar alle wedstrijden gespeeld en nu heb ik amper speeltijd gehad. Ik wil de ploeg helpen, ongeacht mijn positie.” 

Het is nooit een geheim geweest dat Tagliafico een deurtje verder wil kijken, zeker gezien zijn huidige situatie bij Ajax. Maar als de Argentijn vertrekt, doet hij dat het liefst door de voordeur. “Stel dat er in de winterstop een club aanklopt, dan neem ik een besluit. Ik ga liever niet op zo'n manier weg. Ik heb de afgelopen drie jaar alles gegeven en op deze manier weggaan voelt het niet goed. We zullen het zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >