Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil dat Ajax er in de klassieker gelijk bovenop klapt

Terwijl we nog altijd een beetje aan het bijkomen zijn van de ontsnapping in Enschede, staat het volgende duel alweer op de rol. En niet zomaar eentje, maar de klassieker. Als de Ajacieden afstand op de ranglijst willen nemen van Feyenoord, moeten ze er volgens Erik ten Hag vanaf de eerste minuut bovenop klappen.

16 januari 2021 - 12:29
Tenhagklassieker800
De trainer verwacht een tot op de tenen geladen Ajax. © Pro Shots

We hoeven niemand uit te leggen dat de klassieker altijd een beladen wedstrijd is. Ajax tegen Feyenoord, Amsterdam tegen Rotterdam en ga zo maar door. Maar deze editie staat er meer op het spel dan alleen de eer en de drie punten, want de twee ploegen trappen zondagmiddag af als nummer één en twee op de ranglijst. 

Het verschil bedraagt nu slechts drie punten en terwijl Ajax hoopt om verder uit te lopen, zal Feyenoord erop zijn gebrand om dichterbij te komen. Of de stand op de ranglijst nog iets extra’s losmaakt bij de ploeg van Ten Hag? Hij denkt van wel. “Natuurlijk leeft dat,” aldus de trainer. “En dat gaat de komende uren alleen nog maar meer worden.”

Tegen PSV (2-2) hebben we gezien dat als Ajax niet scherp is in de openingsfase, het al razendsnel achter de feiten aanloopt. De Ajacieden wisten de schade toen weliswaar te repareren, maar zoiets mag de ploeg van Ten Hag geen tweede keer overkomen.

“We kunnen wel met een achterstand omgaan, maar als je zelf vroeg op voorsprong komt, wordt het vele malen makkelijker. Dan kom je beter in de wedstrijd en groei je door. Anders kost het ongelofelijk veel kracht. Nogmaals, we hebben het in ons om een wedstrijd om te draaien, maar we mogen het niet zo ver laten komen.”

Om een vroege voorsprong af te dwingen, zal Ajax dus vanaf het begin messcherp moeten zijn. “We moeten er vanaf de eerste minuut bovenop klappen,” legt Ten Hag uit. “Verder moeten we goed in de omschakeling staan, want daar is Feyenoord gevaarlijk.”

De motivatie om er bovenop te klappen moet zondag wel echt vanuit de spelers zelf komen, want voor het eerst wordt de klassieker zonder supporters gespeeld. De trainer zegt er inmiddels aan te zijn gewend. “Maar het geeft wel een andere sfeer. Natuurlijk missen we de fans en beleving, maar je moet ermee dealen.”

Ten Hag verwacht zondag in ieder geval een enerverende topper, met twee ploegen die er alles aan willen doen om te winnen. “Ik denk dat onze ploeg tot de top van de tenen geladen is, maar dat is Feyenoord natuurlijk ook. Het wordt een klassieker waar heel veel strijd in zit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >