Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wordt moe van gemiste kansen: 'Het is een repeterend verhaal'

Ajax had vijf punten los kunnen staan. Ajax had ook slechts een puntje los kunnen staan... Sterker nog, PSV liet de kans schieten om de Ajacieden op achterstand te zetten. Het kan nu al alle kanten op in de maand van de waarheid. Het wordt zaak beter om te gaan met kansen, aldus Erik ten Hag.

15 januari 2021 - 12:25
Hagtweajacar
Na vele gemiste kansen moest Ten Hag ook nog bijsturen... © Pro Shots

De Ajacieden voetbalden op bezoek bij FC Twente (1-3) best een redelijke wedstrijd en achteraf kunnen we lachen om de ontsnapping dankzij Klaas Jan Huntelaar, maar die pap in de benen voor het doel was om he-le-maal gek van te worden. Knettergek zelfs.

Quincy Promes had er in zijn eentje voor kunnen zorgen dat Ajax het doelsaldo verder opvijzelde, maar nee. Twee slappe schoten werden gevolgd door het overjagen van de bal in kansrijke positie. Het voorbereidende werk van Sébastien Haller – die zich als enige wel een beetje koelbloedig toonde – was hier nog voor niets...

“Het is een repeterend verhaal,” stelt Ten Hag tot zijn spijt vast in gesprek met de NOS. “Als je 0-1 maakt, krijg je de wedstrijd in de grip. Dan moet je snel 0-2 maken. Of in ieder geval: de wedstrijd in het slot gooien. Maar dat doen we niet. En dan volgt er een moment van onachtzaamheid, want eigenlijk zat het er in die fase voor Twente niet meer in.”

Gelukkig stond Huntelaar al toen de bal na de gelijkmaker nog uit het doel gehaald moest worden, klaar naast zijn trainer om ingebracht te worden. Ten Hag handelde inderdaad snel en kreeg dankzij de supersub het gelijk aan zijn zijde: twee keer Huntelaar, 1-3-winst, goede zaken gedaan!

“Klaas is een voorbeeld voor een hele generatie. Het schiet in zijn kuit en toch wil hij nog een goal maken. We weten hoe Klaas is. Prachtig om te zien. Fantastisch! De bank is een belangrijke factor en onze invallers hebben al twaalf doelpunten gemaakt,” vervolgt Ten Hag.

De trainer legt de nadruk dus op de breedte van zijn selectie. Die breedte is een van de krachten van het huidige Ajax, maar is het dan wel raadzaam om Huntelaar naar Schalke 04 te laten vertrekken? “Ik heb al gepoogd om Klaas te overtuigen. Hij is zo belangrijk voor ons. Op het veld, zoals hij al een par keer heeft laten zien, maar ook in de kleedkamer. Hij is een geweldige kerel.”

Toch lijkt het erop dat Ajax bereid is om Huntelaar te laten gaan. Als hij de lokroep van zijn oude club echt niet kan weerstaan, is de kans groot dat Huntelaar de titelrace verruilt voor de strijd tegen degradatie. Althans, als er wordt geïnformeerd naar Russische interesse voor Quincy Promes klinkt Ten Hag stelliger. “Al onze spelers staan in de belangstelling... we kunnen niet overal op ingaan.”

En laten we trouwens ook niet vergeten dat de belangrijke maand van de waarheid pas net is gestart. “We wisten dat het zwaar zou worden. Maar het is voor iedereen pittig. Mentaal vraagt het veel. Of ik het erg vind dat Feyenoord een dagje langer rust heeft voor de klassieker? Nee hoor, wij zijn fit. Onze ploeg kan dat, is eraan gewend. Drie dagen rust is voldoende.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >