Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Meeslepende topper tussen Ajax en PSV in toffe plaatjes gevangen

Ajax - PSV (2-2) was een meeslepende topper. Eentje die de supporters thuis op de bank eindelijk weer eens een 'rush' gaf, die velen al lang niet meer hadden gevoeld. Natuurlijk was het lege stadion droevig, maar de beleving bij de mensen thuis zal er zeker zijn geweest. Om het af te maken, serveren wij een fijn fotoverslag voor je uit.

11 januari 2021 - 13:43
Fotoverslag Ajapsv 1200
Je weet hoe groot de opluchting is als Onana uit zijn hok komt om mee te feesten. © De Brouwer

Hoeveel bakjes borrelnootjes of ander lekkers zal er door de huiskamers gevlogen zijn toen Eran Zahavi de bal al na twee minuten achter Andre Onana wipte? Dat was toch serieus schrikken geblazen, zeker toen diezelfde Zahavi de score verdubbelde na dik twintig minuten.

Het chagrijn was groot, maar toch zag je dat de situatie nog niet hopeloos was. Dat bleek ook wel, want Ajax gaf niet op. Dat verdient een compliment en de 1-2 van Quincy Promes nog voor rust was belangrijk voor het vertrouwen.

Sébastien Haller zag het voor rust allemaal aan vanaf de zijlijn. De nieuwe spits begon op de bank, want Erik ten Hag was van mening dat Haller niet kon starten, omdat hij een hectische week had gehad. Een tikje bijzonder was die uitleg wel, want Promes heeft ook wat hectiek achter de rug en is om die reden nooit aan de kant gebleven.

Hoe dan ook, na de thee viel Haller dan toch in en even leek hij gelijk goud waard door de bal binnen te schuiven. De aanvaller had zelf al snel door dat groots juichen niet handig was en dat bleek ook. Net een voetje buitenspel.

Terwijl Ajax op jacht ging naar de gelijkmaker, zoefde er een drone door, over en langs de Johan Cruijff Arena. Het leverde bijzondere plaatjes op en dat gold ook voor de acties van Antony. De Braziliaan kwam in de tweede helft beter in zijn spel en zijn gelijkmaker zorgde ongetwijfeld wederom voor vliegende schalen met borrelnoten.

Thuis zat iedereen inmiddels ongetwijfeld op het puntje van de bank, de ploeg naar voren schreeuwend. Precies zoals je dat in het stadion ook zou doen. De winnende treffer zou niet volgen, maar de aanval op de koppositie werd gepareerd. 

Ajax nog altijd koploper en dat is lekker. De foto's hieronder zijn van onze fotograaf, De Brouwer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >