Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag telt zijn zegeningen, want Ajax blijft koploper

Pfoe, hoe dicht waren we bij een complete meltdown van alles en iedereen die zich Ajacied noemt? Waarschijnlijk scheelde het niet veel. En het is dat PSV niet doorbeet, dus gaat Ajax nog altijd aan kop. Het verschil had zelfs vier kunnen zijn, of was dat misschien zelfs iets te veel van het goede?

11 januari 2021 - 07:58
Hagzegeningencar
Er viel na de openingsfase flink wat te repareren. © Pro Shots

Ajax vocht zich na een desastreuze start goed terug in de wedstrijd en we zagen zelfs diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Maar het bleef bij 2-2. Op basis van het ritje dat Erik ten Hag achter de rug had in de achtbaan, vond hij het wel goed zo.

“Als je 0-2 achter staat tegen een omschakelploeg, moet je je zegeningen tellen. Al blijft hangen dat je de kansen hebt gehad om ook 3-2 te maken,” aldus de trainer. Daar is geen woord aan gelogen. Als Quincy Promes wel twee ballen goed en strak op doel schiet, was de inhaalrace compleet.

De stand bleef nu in evenwicht en ook dat mag een klein wondertje worden genoemd, want in de eerste twintig minuten stonden de Ajacieden volledige ontmanteling toe. PSV wist daar wel raad mee. “Dan is het heel snel 0-2,” constateerde Ten Hag. Gelukkig staakten de gasten na 25 minuten.

“Wij kenden een zwak begin. Te afwachtend, met name ook defensief. Geen druk op de bal en aan de bal hectisch en slordig. Ik moet mijn ploeg complimenteren voor hoe het de rug wist te rechten, waarna er goede spirit in het elftal zat. Dit werd aangevuurd door Tadic en Tagliafico. Zij kregen ook de rest mee.”

Zodra de rest het spoor volgde van Tadic en Tagliafico liet ook Ajax zien dat het uitstekend kan voetballen. Zeker met Sébastien Haller als kapstok in de spits. “Het niveau werd stukken beter. Toen we op orde hadden dat er een middenvelder bij moest achter hun spitsen – zowel in balbezit als met de restverdediging – gingen we beter spelen en hadden we PSV volledig in de grip.”

Ten Hag besluit: “Het enige wat jammer is en blijft: dat je niet wint. Maar nogmaals, als het na twintig minuten 0-2 staat en je komt terug tot 2-2... dan moet je je zegeningen tellen en ga je door met de teamspirit en het laatste uur.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >