Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en Helmond delen punten na wedstrijd vol kolderieke doelpunten

Iedere Fifa-speler kent het vast wel: het spelletje hapert en doet niet wat je wil, maar desondanks pakt het toch goed uit. Waarom we dit aanhalen? Nou, dit is namelijk een prima beschrijving van het duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport (2-2). De wedstrijd stond in het teken van kolderieke doelpunten en onbedoelde assists.

09 januari 2021 - 15:55
Jajhel800w
Zie hier het meest maffe doelpunt van de middag in de maak. © Pro Shots

Het foutenfestival begon achterin bij Helmond. Nadat het eerste slippertje van Alec Van Hoorenbeeck niet werd afgestraft door Jong Ajax, zou je zeggen dat een gewaarschuwd voetballer voor twee telt. Blijkbaar niet, want de verdediger van de bezoekers ging vervolgens op identieke wijze in de fout, waarna de talenten wel profiteerden.

Voordat de bal ook daadwerkelijk in het netje lag, gebeurde er nog genoeg geks. Van Hoorenbeeck leverde dus in bij Ar'Jany Martha, waarna de aanvaller voorgaf op Victor Jensen. Hij maakte op zijn beurt weer een onbewust overstapje voor Jaymillio Pinas, die de bal vervolgens compleet verkeerd raakte, maar deze wel langzaam in het doel zag verdwijnen. 

‘Wat Jong Ajax kan, kunnen wij ook,’ zo dacht Helmond waarschijnlijk. De uitploeg kwam namelijk niet veel later op gelijke hoogte door net als de beloften een gelukkige goal te maken. Een vrije trap werd onbedoeld verlengd en net als Pinas raakte Van Hoorenbeeck de bal helemaal niet goed, maar viel hij toch binnen. 

Niet veel later kwam Helmond op voorsprong. Jong Ajax gaf veel te veel ruimte weg in de eigen zestien, waardoor Sander Vereijken kon uithalen. Volledig in de stijl van de wedstrijd produceerde de middenvelder een afzwaaier die per toeval voor de voeten van Karim Loukili terecht kwam. Hij gaf het laatste tikje en tekende zo voor de 1-2.

Ondanks dat Helmond in de slotfase van de eerste helft de bovenliggende partij was en nog twee keer gevaarlijk werd uit een dood spelmoment, kwam Jong Ajax weer op gelijke hoogte. Een mislukt schot van Martha werd in de rebound voorgetrokken, waarna Jensen beheerst raak schoot in de korte hoek.

In de tweede helft werd er weliswaar niet meer gescoord, maar gebeurde er nog genoeg. Kenneth Taylor kreeg twee dotten van kansen, terwijl Kjell Scherpen ontsnapte aan rood en ook Enric Llansana het veld met een blessure moest verlaten. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-2.

Door de remise tegen Helmond Sport zakt Jong Ajax weer een plaatsje op de ranglijst en staan ze nu op de dertiende plek. Maandag 18 januari gaan de talenten op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Jong FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >