Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar over hét Ajaxgevoel, gretigheid en… zijn moestuin!

We kunnen nog vijf maanden genieten van Klaas Jan Huntelaar in Ajaxtenue. Daarna is het klaar. Reden genoeg voor een uitgebreid vragenvuur! Huntelaar vertelt over hét Ajaxgevoel, zijn ongekende gretigheid en misschien wel het meest verrassend… zijn eigen moestuin!

09 januari 2021 - 16:42
Huntelaarvragenvuur800
Huntelaar is nog altijd verliefd op het spelletje. © Pro Shots

Ja, je leest het goed. Als The Hunter niet bezig is met voetballen en doelpunten maken, werkt hij in zijn eigen moestuin. Zo kwam Anne van Els op het idee om Huntelaar eens te vragen op welke plant hij het meest trots is. Een originele vraag, waar Anne overigens een gesigneerd thuisshirt mee wint.

Maar goed, terug naar de moestuin. “Het meest trots ben ik op de aubergine en de tomaat,” antwoordt Huntelaar in de vijfde editie van ons magazine Ajax Life. “Ze groeien in de kas. Niet moeilijk, maar er gaat niets boven eigen tomaatjes. Die zijn het lekkerst. Daarom ben ik die moestuin gaan doen.”

Een moestuin is natuurlijk leuk, maar het allerliefst bevindt de spits zich op het voetbalveld. Over vijf maanden sluit Huntelaar zijn carrière af bij Ajax, de club waar hij bij elkaar opgeteld al zeven seizoenen speelt. “De mensen maken de club,” zo antwoordt de Ajacied op de vraag van Juup Timmermans die benieuwd is naar het échte Ajaxgevoel.

“Zoals spelersbegeleider Herman Pinkster en de dames van de catering met wie we dagelijks omgaan. Dat is hét clubgevoel. Verder denk ik bij het Ajaxgevoel aan het Dapp’re Strijderslied voor de wedstrijd en Three Little Birds in de rust. En natuurlijk het altijd herkenbare aanvallende voetbal.” 

De spits wordt vaak gebracht als Ajax een extra boost nodig heeft, zo merkt Maxim Kooij op. Hoe Huntelaar die extra impuls geeft? “Op mentaliteit en wilskracht. Als ik binnen de lijnen stap, wil ik een doelpunt maken, tegenstanders kapot spelen en ze in alles overklassen. Ik wil mijn tijd niet verdoen.” 

Waar The Hunter precies op doelt met zijn tijd verdoen? Nou, bijvoorbeeld aan het rustig rondspelen van de bal als er een comfortabele voorsprong is. “Daar erger ik me aan, zeker als je er zelf in komt,” reageert Huntelaar desgevraagd op Marco Santing. “De mens is van nature redelijk gemakzuchtig en dat is soms vervelend.” 

Nog vijf maandjes dus. En dan is het klaar. Geen Huntelaar meer in een Ajaxtenue. Stef Kluiter vraagt zich af waarom de spits zo graag zijn carrière bij Ajax wilde afsluiten? “Als jongetje was ik altijd fan van Ajax. Voor mij was duidelijk dat áls ik nog in Nederland zou gaan voetballen, dat dat bij Ajax zou zijn.”

Het volledige Vragenvuur met Huntelaar lees je in ons nieuwste magazine Ajax Life. Deze ook thuis krijgen? Sluit je dan snel aan bij SV Ajax! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts veertien euro.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >