Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hardleerse Antony komt ‘terecht’ goed weg met natrappende beweging

Scheidsrechterscoördinator Reinold Wiedemeijer vindt het terecht dat Antony tijdens Fortuna Sittard - Ajax (1-2) niet van het veld werd gestuurd. De Braziliaan maakte – niet voor het eerst – een natrappende beweging, maar hield zich alsnog in. Precies dat lijkt hem gered te hebben.

25 januari 2021 - 10:34
Antony 1200
Als dingen niet lukken, dan raakt Antony nog wel eens gefrustreerd. © Pro Shots

De regels voor rood wegens natrappen zijn wat opgerekt en daarmee heeft de aanvaller flink mazzel, want in het verleden werd hier zomaar rood voor getrokken. Wiedemeijer legt bij 'Dit was het Weekend' op ESPN nog eens uit hoe de gewijzigde regelgeving in elkaar steekt.

“In mijn tijd was dit gewoon een rode kaart, maar dat is niet meer. Er moet intensiteit en een bepaalde kracht bij. Dat mist deze actie. Hier had je kunnen zeggen: je krijgt een gele kaart voor onsportief gedrag. Of je vertelt hem dat hij moet ophouden en niets meer moet doen in de wedstrijd.”

Het gaat hier in andere termen ook wel om de voorwaarde ‘brutality’. Simpel gesteld: een natrapje is dus geen rood, maar een natrap wel. Het is allemaal een wat grijs gebied en Antony kwam er eigenlijk gewoon best goed vanaf.

De flankspeler toonde zich vlak voor het rustsignaal aardig gefrustreerd door een tikje mee te geven na een verloren duel. Was het hard of gemeen? Mwoah, nee, dat niet, maar hij moet het gewoon niet doen. Want hij doet het ook wel vaker. We herinneren ons ook nog een venijnig zetje, waardoor een verdediger frontaal in botsing met zijn eigen keeper kwam.

Niet doen gewoon. Tot dusver komt Antony ermee weg, maar het gaat een keer fout. Zeker met de VAR en alle superslowmotions. De Braziliaan zat – evenals Noussair Mazraoui – niet helemaal lekker in de wedstrijd, maar juist dan moet je het hoofd koel houden. Tegenstanders gaan je ook uitdagen, zeker als ze weten dat je die uitdaging graag aangaat.

Erik ten Hag greep dan ook hard in door de hele rechterflank te wisselen. Antony en Mazraoui werden alle twee vervangen. Ten Hag bij ESPN: “Onze rechterkant was slap rond de tegengoal. Er was geen concentratie, terwijl we er in de rust nog op wezen. Dan gebeurt het toch… Dan haal ik ze eruit.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >