Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller snapt als enige beslissing om hem op de bank te houden

Flink onbegrip op socials en bij analisten toen anderhalf uur voor Ajax - PSV (2-2) de opstellingen uit de printer rolden. Nieuweling Sébastien Haller vond zichzelf terug op de bank, terwijl Zakaria Labyad in de spits begon. Weinig mensen begrepen de uitleg van Erik ten Hag, maar de bankzitter zelf juist wel.

11 januari 2021 - 16:41
Haller 1200 Ajapsv
Ajaxminnend Nederland over de zeik, maar Haller begreep zijn reserverol. © De Brouwer

De verwachting was dat de 1.90 meter lange Haller zou starten, maar niets was minder waar. Ten Hag oordeelde dat de 26-jarige aanvaller een nogal hectische week achter de rug had en besloot hem dus op de bank te positioneren. Uiteindelijk viel hij direct na rust toch in.

Niet iedereen had begrip voor de uitleg van de trainer. En een tikje opmerkelijk was het ook wel. Zo kon Quincy Promes een aantal weken geleden wel gelijk spelen, terwijl ook hij een tamelijk hectische periode achter de rug had. En dan drukken we ons voorzichtig uit.

Hoe dan ook, Haller zelf vond het een volstrekt legitiem besluit van zijn trainer. Dit maken we op uit zijn woorden voor de draaiende camera van ESPN. “Ik denk dat het een juiste beslissing was om mij op de reservebank te laten beginnen. Zoals veel mensen weten, kost het maken van een transfer veel energie. Je moet zo veel dingen regelen. Dan moet je geen risico’s nemen. Het seizoen is immers nog lang.”

Haller kon direct na de thee alsnog als invaller aan de bak en bekroonde zijn comeback in de eredivisie bijna onmiddellijk met een doelpunt. De bal ging wel tegen de touwen, maar de nieuwbakken Ajacied stond net een voetje buitenspel. Aan de reactie van de spits was al te zien dat hij zelf ook twijfelde. Het juichen was namelijk wel erg ingetogen.

Achteraf kan Haller er wel om lachen. “Pfff, ja, dat had een mooie comeback geweest hè? Ik wist al gelijk niet zeker of hij zou tellen. Ik voelde al een beetje dat het wel eens buitenspel kon zijn en dat was ook zo. Hopelijk scoor ik de volgende wedstrijd wel.”

Hoe dan ook, de kop is eraf voor Haller en de kans dat hij donderdag tegen FC Twente start is levensgroot. Over zijn eerste bewegingen in Ajaxshirt had hij gemengde emoties. “Het was frustrerend om gelijk te spelen. Het resultaat op zichzelf uiteindelijk niet, maar wel als je kijkt naar hoe we de goals tegen kregen. Daar moeten we van leren. Maar goed, we staan nog eerste, dus dat is het goede nieuws.”

Er zat echter meer in, zo was het gevoel bij veel Ajacieden. Ook bij Haller. “We hadden de kans om de wedstrijd te winnen. Natuurlijk, zeker in de tweede helft. Iedereen kende de belangen, de nummer 1 tegen de nummer 2. Hopelijk beginnen we de volgende wedstrijd net zoals we deze eindigden.”

Haller speelde voor zijn terugkeer naar Nederland in Duitsland en Engeland. Daar is de intensiteit wel effe anders. Toch wil de aanvaller niet vergelijken. “Ook dit was een vrij intens potje, maar dat is logisch gezien de belangen die er op het spel stonden. Natuurlijk is de Premier League nog intenser, maar elke competitie heeft zijn eigen kenmerken. Bij Ajax moet je vooral goed voetbal spelen, passen, slim positie kiezen en loopacties maken. Het is moeilijk om competities met elkaar te vergelijken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >