Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

‘B-ploeg’ Ajax toont karakter tegen AZ en verdient fraai fotoverslag!

Veel Ajaxsupporters vreesden vooraf met grote vreze... Aantreden met een reserveploeg tegen 'cupfighter' AZ...? Een ploeg die zijn toppers bovendien steeds makkelijker wint? De 'B-ploeg' van Ajax liet zich niet kennen en beet in Alkmaar van zich af. Getergd leek het. En dat beviel ons wel. Evenals de plek in de volgende ronde na de 0-1-zege. Foto's!

21 januari 2021 - 10:01
Azaja 1200
Captain Nicóóóó ging zijn ploegmaten voorop in de strijd. © Pro Shots

Veel was anders, woensdagavond in stormachtig Alkmaar. Of ESPN een drone had meegenomen? Dat weten we niet zeker, maar het kan ook goed zijn dat het ding boven het Afas Stadion is weggewaaid om nooit meer te zijn teruggevonden.

Een vertrouwd gezicht zagen we op doel. Maarten Stekelenburg was de goalie van dienst. Andre Onana kreeg rust, evenals veel andere reguliere basisklanten. Een bank met Davy Klaassen, Daley Blind, Antony en Dusan Tadic. Het kan slechter, nietwaar?

Nico Tagliafico mocht – evenals Ryan Gravenberch – wel starten en droeg de aanvoerdersband. Hij ging de ploeg voorop in de strijd. Veel supporters waren ook blij dat Slagerij Martínez – lockdown of niet – de deuren weer opende. De Argentijn speelde goed. Heel goed. Dat gold overigens ook voor de vaak verguisde Edson Álvarez, die het ook zeker naar behoren deed.

Zakaria Labyad stond in de spits en hoewel dat allemaal niet ideaal is, was hij het toch weer die het net wist te vinden. Op de juiste plek staan is een kwaliteit waar 'Zaka' wel raad mee weet. De gebaartjes na de goal waren onnodig, maar de treffer zelf maakte blij. In niets lieten de reserves zien dat dit 'maar' een bekerpotje was. Nee, deze ploeg wilde winnen.

Jurgen Ekkelenkamp liet weten hoe groot de blijheid in de kleedkamer was. "Een explosie van blijdschap", noemde hij het zelfs. De zege smaakte dan ook goed, al mompelen we tegelijkertijd dat Ajax mazzel had dat er geen VAR actief was, want dan hadden zaken heus zomaar eens anders kunnen aflopen.

Maar goed, soms moet je dat beetje geluk eens hebben. Feit is dat de reserveploeg zich heeft getoond aan Ten Hag en daar zal de trainer dik tevreden mee zijn.

Dan is het nu tijd voor de foto's. Effe nagenieten, toch? De platen zijn van Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >