Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als het doorgaat, speelt Ajax O19 tegen FK Krasnodar in Youth League

Ajax onder 19 is bij de loting voor de Youth League gekoppeld aan FK Krasnodar. Het gaat om een thuisduel. Dit zijn de droge feiten, maar er gaat stiekem veel onzekerheid schuil achter deze koppeling. Ten eerste is het nog altijd de vraag of het toernooi wel doorgang vindt.

27 januari 2021 - 12:19
Lotingylaja019car
Ajax O19 reikte vorig seizoen tot de halve finales. © Pro Shots

De enige, beslissende ontmoeting tussen de talenten van De Toekomst en Krasnodar staat gepland voor 2 of 3 maart, maar of er die dag echt wordt gevoetbald? Wij betwijfelen het nogal, vanwege vervelende ontwikkelingen op het gebied van het rondwarende coronavirus.

De opzet van de Youth League is helemaal omgegooid. Normaal gesproken wordt er een complete groepsfase afgewerkt door de helft van de deelnemers, gelijk aan het schema zoals opgesteld voor de ‘echte’ Champions League. Daar werd al snel een streep door gezet.

Het toernooi bestaat nu uit één groot knockout-schema, voor zowel de deelnemers aan de hoofdfase als de clubs die uitkomen in het League Path. Dit deel van het schema bestaat uit talenten die zich via prestaties in nationale competities hebben geplaatst voor het Europese toneel.

Over competities gesproken… Als de stand van zaken niet spoedig verandert, moet de ploeg van John Heitinga – vorig jaar halvefinalist – een Europese wedstrijd spelen terwijl het al tijden niet in actie komt. De nationale competitie ligt sinds oktober stil. De talenten trainen slechts of zelfs aangepast, er wordt niet gevoetbald en dat is natuurlijk fnuikend voor hun ontwikkeling.

De stand van zaken is voor talenten kriskras verspreid door Europa niet heel anders. Is het dan wel zinvol om een Europees toernooi op te starten, wil de Uefa gewoon gen problemen zien of komt de voetbalbond hier straks op terug als er echt te veel beren op de weg blijken te staan?

We zijn benieuwd hoe dit allemaal afloopt. Voorlopig schrijven we Ajax O19 - Krasnodar slechts met potlood in de agenda.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >