Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré laat Brobbey balen en is zelf blij met speeltijd bij Jong Ajax

Lassina Traoré pendelt nog altijd flink tussen Ajax 1 en Jong Ajax. De negentienjarige moest maandagavond weer aantreden bij de beloften en hield de balende Brian Brobbey daarmee op de bank. Toch zouden ze allebei scoren.

29 september 2020 - 14:02
Traore 1200
Traoré speelde de tweede helft als rechtsbuiten. © Pro Shots

Traoré begon het duel met Excelsior (3-0) dus in de startopstelling en ziet dat totaal niet als een stap terug. Integendeel zelfs! “Als ze zeggen dat ik terug moet naar Jong Ajax, dan voelt dat altijd goed. Als je geen speelminuten maakt bij Ajax 1, is het beter om fit te blijven en te wachten op je moment,” spreekt de zelfbewuste aanvaller verstandige woorden in de microfoon van Fox Sports.

De basisplaats van Traoré ging ten koste van Brobbey, die een tikje beteuterd plaatsnam op de reservebank. “Ik was een beetje teleurgesteld, maar de trainer zei dat ik sowieso zou spelen. Ik wil veel minuten maken in Jong Ajax, daar belangrijk zijn en van daaruit hopelijk mijn debuut maken in Ajax 1,” aldus de jongeling in dezelfde microfoon.

De achttienjarige aanvaller viel na rust inderdaad in, waardoor Traoré naar de rechtervleugel verhuisde. Vervelend vond hij dat niet. “Het maakt mij niks uit, als ik maar speel. Als ik op het veld sta, geef ik alles. Ik stond niet vaak op de vleugel, het was de tweede keer. Ik ben een nummer negen.”

Het mooie voor de twee spitsen was wel dat ze beide tot scoren kwamen na rust, waardoor ze ieder een mooi aandeel hadden in de ruime overwinning. Brobbey liet na het laatste fluitsignaal weten dat de gesprekken met Ajax over een nieuwe verbintenis gaande zijn en dat aan hem ligt gewoon goedkomt.

En Traoré? Die werkt hard om vaker bij Ajax 1 dan bij Jong aan te treden. “Het is moeilijk bij het eerste, iedereen doet het goed. Ik ben ook fit en doe het goed. Als de trainer mij nodig heeft, weet hij dat ik kan spelen. Ik werk hard, heb zelfvertrouwen en moet wachten op mijn moment. Er komen nog veel wedstrijden aan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >