Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorlopig laatste publiek op De Toekomst ziet Jong Ajax winnen van Excelsior

Het duurde even voor Jong Ajax de juiste afslag had gevonden, maar winnen lukt gelukkig weer. De beloften wonnen – voor eigen publiek – met 3-0 van Excelsior.

29 september 2020 - 07:36
Jong Ajax 1200 (1)
Brobbey, Traoré en Taylor scoren voorlopig voor het laatst voor eigen publiek.

Ja, er zat publiek op de Bob Haarms tribune. De Ajaxsupporters die naar Amsterdam waren gekomen om Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor te zien scoren wisten op dat moment ook dat het voor de komende periode de laatste keer was.

Achteraf een juiste keuze van de toeschouwers, want de komende tijd is het bezoeken van sportwedstrijden echt niet mogelijk. Het kabinet besloot een fors pakket aan maatregelen in te stellen, omdat het coronavirus weer om zich heen grijpt.

Voor de Ajacieden op de tribune was het daarom zaak serieus te genieten van nog snel een avondje Ajax. Het kon wel eens voor langere tijd de laatste keer zijn. Voor rust gebeurde er niet zo veel, maar na de thee liet Jong Ajax de aanwezigen absoluut fraaie dingen zien.

Invaller Brobbey bracht zijn ploeg al snel op 1-0. Er ging een keurige aanval aan vooraf die begon bij Taylor. De in Alkmaar geboren middenvelder plaatste de bal keurig over de verdediging in de voeten bij Devyne Rensch, die vervolgens de oersterke spits een niet te missen kans bood. Binnenlopen maar!

Niet lang erna verdubbelde Traoré de score uit een afvallende bal. Het aanvankelijke schot werd afgedrukt door Victor Jensen en de Burkinees was het goudhaantje die de rebound kon binnenwerken. De Rotterdamse bezoekers stelden er niet bijster veel meer tegenover en als er al gevaar ontstond bood Kjell Scherpen de helpende hand.

Jong Ajax sloot de avond voor de bezoekers af met een toetje: de 3-0 van Taylor, die goed speelde. Met een bekeken schuiver zette hij zijn naam op het scorebord, waarna snel werd afgefloten. De bezoekers konden naar huis, in de wetenschap dat een bezoekje aan Ajax er de komende weken niet meer in zit.

Jong Ajax klimt met de tweede zege op rij naar de tiende plek en treft vrijdag NAC Breda als volgende opponent.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >