Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook profvoetbal in Nederland moet aan gesloten deuren geloven...

Er is één ding niet veranderd tijdens de coronacrisis. Dat is het uitlekken van nieuws door politiek Den Haag. De laatste lekken liegen er niet om en de te treffen maatregelen evenmin. We zetten een flinke stap terug als samenleving in het geheel en het profvoetbal moet verder achter gesloten deuren.

28 september 2020 - 18:24
Coronaspookcar
Ook de laatste supporters moeten uit het stadion vertrekken... © De Brouwer

Vitesse-thuis is voorlopig de laatste wedstrijd geweest waarbij supporters welkom waren en laten we blij zijn dat zo'n 9000 supporters ooggetuige waren van een overwinning (2-1), want we zijn straks – voor minimaal drie weken – toch echt aangewezen op voetbal kijken via de televisie...

Mark Rutte brengt vanavond slecht nieuws onze huiskamers in. De premier kondigt maatregelen aan die dinsdag ingaan en in alle opzichten een stap terug zijn. Er is in feite geen ontkomen aan, want de coronabrandhaard in de Randstad behoort tot de hevigste van Europa. Daarom zijn er slechts nog 'noodzakelijke reizen' naar deze gebieden toegestaan.

De maatregelen die dinsdag van kracht worden, behelsen heus niet alleen het voetbal. Nee, het is veel groter dan dat en doet een beetje terugdenken aan de momenten waarop de competitie stillag. Dit alles is nodig om te zorgen dat het aantal snel stijgende besmettingen wordt beperkt en hopelijk later zelfs gestopt.

Het afdwingen van lege tribunes in voetbalstadions heeft – op het eerste oog – niet direct te maken met misdragingen van supporters. Nee, het past in het algemene plaatje dat er in Nederlands echt iets moet gebeuren. Ook de horeca wordt getroffen, evenals restaurants en in de supermarkt wordt het weer een stuk strenger. Zelfs thuis wordt een gezelschap teruggebracht naar één huishouden maximaal, plus drie gasten.

Er klonken vanuit Den Haag eerder weliswaar diverse waarschuwingen aan het adres van de voetbalsupporter, maar afgelopen weekeinde gedroeg iedereen zich bijzonder netjes. Ajacieden kregen complimenten van Erik ten Hag en Edwin van der Sar en Feyenoorders gingen gelukkig niet voor een tweede keer in de fout.

De stand in het land is nu echter alsnog aanleiding voor allerlei strenge beperkingen, waarmee het voor de beleidsmakers niet meer valt uit te leggen dat tribunes worden bevolkt. Zo ver we weten is de afgelopen weken overigens niet gebleken dat volle tribunes hebben bijdragen aan een (verdere) stijging van het aantal coronagevallen.

De uitwedstrijd tegen FC Groningen wordt zondag (aftrap 12.15 uur) voor Ajax de eerste spookwedstrijd, waarna gelukkig een interlandperiode volgt. Daarna staat een thuisduel met het sterk gestarte sc Heerenveen op het programma.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >