Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht dat Mazraoui straks nog meer kan brengen

Het is een aangename verrassing om Noussair Mazraoui bezig te zien tijdens de eerste drie potjes van het seizoen. De rechtsachter oogt na een moeizaam vorig seizoen nu gelukkig een stuk frisser en vitaler, maar Erik ten Hag denkt dat we het beste nog niet eens hebben gezien.

28 september 2020 - 16:05
Mazrahagcar
Zo hebben we Mazraoui lang niet gezien! © Pro Shots

Er komt dit seizoen ongetwijfeld nog een moment waarop we met z'n allen graag Sergiño Dest van stal willen halen, maar voorlopig breekt er niemand in tranen uit over zijn aanstaande vertrek naar FC Barcelona. Dat zegt iets over Dest, maar ook over Mazraoui.

Het is fijn om twee van zulke goede rechtsbacks binnen de selectie te hebben, waardoor je zelfs het idee kreeg dat Mazraoui een soort onderlinge strijd had gewonnen. Hoe dat nu precies wel en niet in elkaar steekt, blijft een moeilijk verhaal. Feit is dat het zeker geen ramp is dat Ajax verder 'moet' met 'Nous'.

“Ik vond Mazraoui uitstekend spelen,” reageert Ten Hag op de vraag van Ajax Life hoe goed het hem doet om de 22-jarige rechtsback weer enthousiast te zien spelen. “Het is voor mij geen verrassing, maar hij is er nog niet. Richting de eindfase van een wedstrijd zijn er soms nog fysieke problemen.”

Dit is ook de reden waarom Mazraoui, die de assist leverde bij de 1-0, in de slotfase van Vitesse-thuis (2-1) naar de kant werd gehaald en een frisse kracht de overwinning over de streep moest trekken. “Hij zat erdoorheen. De benzine was op,” aldus Ten Hag.

Dat is een dingetje om rekening mee te houden, maar verder is de trainer in zijn nopjes met de optredens van Mazraoui. “Je ziet hem met de week fitter worden en meer inhoud krijgen. Het was een genot om hem te zien in balbezit en in de strijd die met tien man gevoerd moest worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >