Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Ik wil dat Dest blijft en anders aanvaardbare vervanger’

Tijdens de persbabbel in aanloop naar RKC-thuis ging het amper over de wedstrijd van zondag. Het ging vooral – hoe kan het ook anders – over Sergiño Dest. De negentienjarige verdediger staat in de belangstelling van Bayern München en FC Barcelona.

18 september 2020 - 14:03
Dest 1200 (1)
Als Dest wel vertrekt, dan wil Ten Hag een aanvaardbare vervanger. © Ajax Images

De allereerste vraag ging natuurlijk gelijk over de jonge rechtsback. Erik ten Hag wilde er eigenlijk niks over kwijt en probeerde de eerste vragen nog af te poeieren. “Hij is speler van Ajax, hij heeft net getraind, we bereiden ons voor op RKC-thuis en ik kan niks zeggen over interesse in Dest.”

Daar ging het voetbaljournaille natuurlijk niet mee akkoord en dus kwamen er vervolgvragen. “Nee, ik sta niet raar te kijken van de interesse in hem, maar als we nieuws hebben, dan melden we het wel op onze website.”

Toch ontkwam Ten Hag er niet aan om zich gedurende de persconferentie verder uit te spreken over de situatie. Want wat als Dest wel vertrekt... Komt er dan wat bij?

De trainer: “Zou Dest vertrekken – en dat wil ik liever niet – dan wordt het wel wat dunnetjes daar. Ik ben dus geen voorstander van zijn vertrek, maar als het gebeurt, dan moeten we op zoek naar een vervanger.”

Dest heeft een contract tot de zomer van 2022 in Amsterdam, dus kan Ajax hem niet gewoon verbieden te gaan? Ten Hag: “Zo simpel is dat niet. Ik kan niet alles beïnvloeden, maar ik wil dat hij blijft.”

Daarmee zegt de trainer in feite dat de verdediger vertrekt als het juiste bedrag op tafel komt en dat hij daar weinig aan kan doen. “Of Dest blijft of er komt iets aanvaardbaars voor terug,” stelde de trainer nog wel.

Toch stond Dest tegen Sparta (0-1) niet in de basis, want Mazraoui kreeg de voorkeur op rechtsachter. Dat had niks met een eventueel vertrek te maken bezwoer Ten Hag. “Nous is op dit moment een fractie beter, van wat ik zag in de voorbereiding. Maar dat kan over ene paar weken ook weer anders zijn.”

De vraag is alleen of Dest over een paar weken nog Ajacied is.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >