Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rode kaart levert Tagliafico schorsing op tegen RKC

Het seizoen is straks twee wedstrijden oud en tegen de tijd dat het zover is, heeft Nico Tagliafico al dik anderhalf potje gemist. Die logische conclusie kunnen we trekken nu de Argentijn een schorsing heeft gekregen naar aanleiding van zijn rode kaart tijdens Sparta-uit (0-1).

14 september 2020 - 16:10
Tagliaficogeschorstcar
De rode kaart voor Tagliafico dreunt nog eventjes na. © Pro Shots

Tagliafico werd in de 28ste minuut heengezonden na een ongelukkige handsbal. De linksback probeerde een aanval van Sparta af te stoppen en dat lukte op zich ook, alleen kreeg hij de bal onbedoeld en ongelukkig tegen de arm. Dat was voor de arbitrage genoeg om rood te trekken.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis was resoluut, ondanks hevig protest ging de VAR mee in het besluit en als de hoge heren van de KNVB de beslissing steunen, volgt er op zo'n rode kaart ook nog eens een schorsing. Dit is het logische pad dat wordt bewandeld.

Het scheelt dat Ajax het zondag opneemt tegen RKC Waalwijk en dan denk je direct: dat moet zonder Tagliafico ook wel lukken. En stiekem is dat natuurlijk ook zo, al lijkt Ajax altijd een tandje minder goed te spelen als de energieke nummer 31 een keertje niet beschikbaar is.

In theorie kan Ajax beroep aantekenen tegen de uitsluiting van Tagliafico, maar of het vroeg in het seizoen al zo hard wordt gespeeld? Die kans lijkt vrij klein, vooral ook omdat Ajax met Noussair Mazraoui en Sergiño Dest beschikt over twee verdedigers die op beide vleugels uit de voeten kunnen.

Na RKC-thuis staat Ajax - Vitesse op het programma en dan is Tagliafico weer speelgerechtigd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >