Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Albers is niet van plan om concurrent Taylor naar Ajax te brengen

Een nieuwe nummer zes, dat is misschien wel de grootste wens van supporters op dit moment. Een speler uit de stal van Guido Albers hoeven we in ieder geval niet te verwachten, want de spelersmakelaar is niet van plan om een concurrent voor Kenneth Taylor naar Ajax te brengen.

30 september 2020 - 11:06
Alberstaylordonny800
Twee spelers van Albers vertrokken, maar de derde staat alweer klaar. © Ajax Images

De transferperiode is voor Albers altijd een drukke tijd, maar de spelersmakelaar was de afgelopen weken nog drukker dan normaal. Er maakten bijzonder veel spelers en trainers uit zijn stal een overstap. Zo bracht hij Carel Eiting naar Huddersfield Town, Frank de Boer naar het Nederlands elftal en Donny van de Beek naar Manchester United.

Achter de transfer van Donny zit best een interessant verhaal. Het had namelijk vrijwel niks gescheeld of Van de Beek had niet in Engeland, maar in Spanje gevoetbald. Real Madrid was vorig jaar zomer al zeer geïnteresseerd in de middenvelder, maar Ajax wilde Donny – mede door het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong – niet laten gaan.

“Ajax stelde ons een deadline op, maar deze haalden we niet met Real Madrid,” vertelt Albers in de nieuwe aflevering van de Ajax Life Podcast. “Toen is Donny dus bij Ajax gebleven, maar we hebben wel gelijk alles in orde gemaakt met Real voor een transfer het jaar daarop. Alle papieren waren getekend en Ajax en Real hadden elkaar de hand geschud.” 

De hele transfer van Van de Beek naar Madrid hing alleen nog maar van een medische keuring af, maar toen was daar opeens de uitbraak van het coronavirus en zag de wereld er heel anders uit. Real haakte af, United kwam en zo werd Donny uiteindelijk speler van The Red Devils.

Het vertrek van Donny riep gelijk de vraag op: komt er nog een extra middenvelder naar Amsterdam? Met name op de nummer zes positie zou Ajax best wel een nieuwe impuls kunnen gebruiken. Albers: “Ik heb geen enkele behoefte om voor die positie een speler naar Ajax te brengen.”

Huh, waarom niet dan? Nou, Kenneth Taylor komt eraan! Ook dit talent komt uit de stal van Albers en de spelersmakelaar zou wel gek zijn om voor hem een concurrent naar Ajax te brengen.

“Ik ben ervan overtuigd dat Kenneth in de komende seizoenen basisspeler kan worden. Dan ga ik Ajax natuurlijk niet stimuleren om er op zijn positie nog een speler bij te halen,” legt Albers uit.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >