Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naam Klaassen staat hoog op het verlanglijstje van Ajax

Gaat het alsnog gebeuren? Ajax zet in op een terugkeer van Davy Klaassen. De voetballeiding is ervan overtuigd dat er een middenvelder aan de selectie moet worden toegevoegd en laat het oog hierbij vallen op de verloren zoon. De interesse is zo serieus dat Werder Bremen ervan weet.

29 september 2020 - 07:51
Klaassenalsnogterugcar
Als Klaassen terugkeert, krijgen we weer van dit soort plaatjes. © Pro Shots

De nu 27-jarige Klaassen wordt al zo'n beetje de hele zomer met Ajax in verband gebracht, maar tot een overstap leidde al dit gelink nog niet. Het was zelfs zo erg dat zaakwaarnemer Søren Lerby soort van officieel aangaf dat Klaassen in Bremen zou blijven. Het contract loopt ook 'gewoon' nog twee jaar door.

Of Klaassen inderdaad blijft, is nog maar zeer de vraag, volgens De Telegraaf en Voetbal International. Ajax heeft een middenvelder nodig nu de spoeling wel erg dun is geworden en weet met Klaassen wat het opnieuw in huis kan halen. De Klaassen van nu is overigens wel een iets andere Klaassen dan de voetballer die Ajax in 2017 verliet.

Davy heeft in de Bundesliga inhoud gekweekt en is niet per se meer de man achter de spitsen zoals we hem kennen in een Ajaxshirt. Klaassen moest in de toen nog Amsterdam Arena ook wel eens vanuit de controle opereren, maar dat was toch iets anders. Dit biedt nu als voordeel dat Klaassen vanaf meerdere posities kan spelen.

Het wordt interessant om te zien hoe alles op zijn plek valt als Klaassen wordt toegevoegd aan het middenveld van Ajax, misschien wel in combinatie met Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus. Dit trio zou wel eens lekker kunnen doordraaien, in verschillende varianten, bijna op een manier zoals de opstelling bij volleybal per punt wisselt.

Ondanks alles heeft Klaassen ook wat criticasters de mond te snoeren, want er werd stiekem op een aankoop van een ander kaliber gerekend. Donny van de Beek en Hakim Ziyech zien vertrekken en dan een middenvelder van de nummer zestien van de Bundesliga halen, levert niet direct applaus op, maar we hebben het hier wel over Klaassen. Vormt hij nog steeds een garantie voor goals?

Klaassen vertrok na de verloren Europa League-finale naar de Premier League. Hij werd na drie kampioenschappen en een Gouden Schoen voor 27 miljoen euro verkocht aan het Everton van Ronald Koeman, maar na het ontslag van de trainer leek het wel alsof het lot van de aankoop ook direct was bezegeld. Jammer, maar helaas. Zo lopen die dingen soms.

Overigens zou de terugkeer van Klaassen betekenen dat er tenminste één echte Ajaxsupporter toegang heeft tot gesloten stadions. Er moet minimaal drie weken voor lege tribunes worden gespeeld en de kans is natuurlijk aanzienlijk dat die periode wordt verlengd.

We weten binnen nu en een week of we tenminste kunnen uitkijken naar juichfoto's van Klaassen, die in feite gewoon echt een supporter is die goed genoeg kan voetballen om bij Ajax te mogen spelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >