Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen scoort erop los tegen VV Alkmaar

Als de voortekenen niet bedriegen, gaat Ajax Vrouwen een stuk leuker seizoen tegemoet dan het vorige. Het veldspel is een stuk frisser en fruitiger. Bovendien wordt er gemakkelijker gescoord, getuige de 0-4-overwinning op VV Alkmaar. Daarmee is de tweede duidelijke zege een feit.

12 september 2020 - 00:10
Alkmaaruitvrouwencar
Ajax Vrouwen had een halfuurtje nodig om Alkmaar te vloeren. © Pro Shots

De ploeg van trainer Danny Schenkel schiet dus uit de startblokken en dat was vorig seizoen wel anders, want toen was het elftal amper vooruit te branden. De terugkeer van Stefanie van der Gragt lijkt Ajax Vrouwen goed te doen, want er zit nu meer voetbal in de ploeg van achteruit.

Achteruit werd op het veld van Alkmaar al snel vooruit, want binnen twee minuten opende Vanity Lewerissa al de score. En binnen het kwartier verdubbelde Van der Gragt de voorsprong. Na de snelle treffers tegen FC Twente (3-1) was het nu dus ook weer snel raak.

Een marge van twee was niet direct reden om het rustig aan te doen, want Eshly Bakker maakte er na 35 minuten zelfs 0-3 van. Een monsterscore hing eventjes in de lucht, maar daarna droogden de doelpunten op en werd het aftellen naar het laatste fluitsignaal.

Juist toen het affluiten bijna was voltooid, veerden we nog eventjes op. Marjolijn van den Bighelaar mocht aanleggen vanaf elf meter en deed precies wat er van haar werd verwacht door de 0-4 aan te tekenen. Het doelsaldo komt daarmee op 7-1 en daar is niets mis mee na twee potjes.

Nieuwe gezichten als Chasity Grant, Quinty Sabajo en Nikita Tromp kon – gezien de ruime voorsprong – wat speeltijd worden gegund en dat is natuurlijk nooit weg. Een beetje vers bloed vanuit een bredere selectie met meer voetballend vermogen is precies waarom Ajax Vrouwen zo verlegen zat.

Of het ook met de spelkwaliteit goed zit, blijkt wellicht tijdens het volgende competitieduel. Die staat pas op het programma voor zondag 4 oktober, maar dan wacht wel de topper thuis tegen PSV dat de afgelopen periode zo werd geplaagd door het coronavirus. Wie weet kunnen we daarna iets concluderen over de huidige status van het koploperschap.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >