Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen sluit eerste speelronde af als koploper

Een blik op de ranglijst leert dat Ajax Vrouwen de eerste speeldag afsluit als koploper. Dit heeft de bespeler van De Toekomst te danken aan een 3-1-overwinning op FC Twente, waarmee direct een concurrent werd afgetroefd. De teruggekeerde Stefanie van der Gragt sprong direct in het oog.

06 september 2020 - 17:44
vrouwenkoplopercar
Van den Bighelaar maakte het de Twente-defensie moeilijk. © Pro Shots

Van der Gragt had zich haar rentree ongetwijfeld iets anders voorgesteld, want binnen vijf minuten maakte ze een eigen doelpunt. De verdedigster veranderde een moeilijk te verdedigen voorzet op ongelukkige wijze van richting, maar gelukkig kunnen we er achteraf om lachen.

De verdedigster zorgde er nog in de eerste helft hoogstpersoonlijk voor dat Ajax Vrouwen een marge van twee treffers nam door een vrije trap in het doel te mikken. De keepster van Twente dook nog naar de hoek om de gekrulde bal te keren, maar tevergeefs.

De treffer van Van der Gragt betekende het vierde doelpunt binnen 45 minuten en zo veel spektakel hebben we vorig seizoen niet of nauwelijks gezien bij Ajax Vrouwen, waar zo op het ergste oog meer voetbal in lijkt te zetten dan vorig seizoen toen het allemaal erg stroperig oogde.

Aanvoerster Marjolijn van den Bighelaar zorgde al in de zevende minuut voor de gelijkmaker en Vanity Lewerissa hielp Ajax Vrouwen aan de eerste voorsprong van seizoen 2020/2021. Het was om meerdere redenen fijn dat er volop actie plaatsvond op het hoofdveld, want Fox Sports is als zendgemachtigde gestrikt waardoor er steeds meer wedstrijden live op televisie komen.

Een blik op de ranglijst van de Vrouwen Eredivisie leert dat Ajax Vrouwen na de eerste speeldag bovenaan staat. Die eerste speeldag verliep overigens ietwat gemankeerd door het uitstellen van PSV - VV Alkmaar. Dit had alles te maken met verplichte quarantaine voor diverse selectieleden van de Eindhovenaren.

De Alkmaarders beginnen komende vrijdag alsnog aan het seizoen en treden dan aan tegen... Ajax Vrouwen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >