Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDSar hoopt ondanks maatregelen op uitverkocht huis tegen Hertha

De kaartverkoop voor het duel tussen Ajax en Hertha BSC loopt best lekker, maar uitverkocht is het nog niet. De nodige coronamaatregelen zouden daar best eens mee te maken kunnen hebben. Edwin van der Sar hoopt dat supporters ondanks de beperkingen toch een kaartje kopen voor het oefenduel.

22 augustus 2020 - 11:13
Ajax-Utrecht-14-08-2020-oefen_92
Zo veel kansen komen er wellicht niet meer om dit seizoen de Arena te bezoeken... © De Brouwer

De selectie van Erik ten Hag sluit zaterdagmiddag het trainingskamp in Oostenrijk af met een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (aftrap 16.00 uur), maar ook bij terugkomst in Amsterdam staan de nodige sparringpotjes op het programma. Zo treedt Ajax dinsdag aan tegen het Duitse Hertha.

Er wordt om 19.00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena en er zijn 6.000 supporters welkom. De kaartverkoop voor het duel loopt best lekker, maar uitverkocht is het nog niet. Supporters moeten tijdens hun bezoek rekening houden met de nodige coronamaatregelen en dat kan de mensen best wel eens weerhouden om een kaartje te kopen. Kaartjes kopen doe je hier.

Zo waren er tegen FC Utrecht (5-1) 4.500 bezoekers welkom, maar kwamen er uiteindelijk een stuk minder naar het stadion. “Dat viel tegen,” aldus Van der Sar tegenover Voetbal International. “Ik hoop dat de supporters de wedstrijd tegen Hertha wel willen bezoeken, ondanks de maatregelen die er zijn.”

Natuurlijk wil iedereen vrijuit naar Ajax kunnen, maar het is in coronatijd even niet anders. En zo veel kansen komen er wellicht niet meer om dit seizoen de Arena te bezoeken. “Daarnaast is het is voor ons erg goed leermateriaal met de protocollen die er zijn, zodat we in gesprek kunnen met de gemeente over een bezettingspercentage,” legt Van der Sar uit.

Het doel is om het bezettingspercentage op een veilige manier zo ver mogelijk op te krikken. “Afhankelijk van de richtlijnen hopen we het percentage steeds wat verder op te kunnen schalen. We hebben veertigduizend seizoenkaarten verkocht en je hoopt toch dat die mensen minimaal een tot vier wedstrijden kunnen bezoeken.”

Het feit dat er tegen Hertha 6.000 supporters welkom zijn, betekent dat er al enigszins is opgeschaald ten opzichte van de wedstrijd tegen Utrecht. Dat is een stijgende lijn die we graag zien, maar wat is dan de maximale capaciteit in coronatijd? “Als je puur naar anderhalve meter kijkt, kom je in ons stadion uit op ongeveer tienduizend bezoekers.”

“En dan moeten we nog kijken naar hoe je dat afstemt met kinderen, gezinnen en drie mensen bij elkaar,” vervolgt Van der Sar. “Zo kan je het dan misschien nog verder ophogen. We denken alles in ieder geval op een veilige manier te kunnen organiseren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >