Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: korte sneeuwbui in Arena tijdens klassieker

Ajax stond op 20 januari 2013 in minuut 88 al ‘gewoon’ met 3-0 voor op Feyenoord. Toch zou er in de laatste minuten nog iets tamelijk ongewoons voorvallen. Een glasplaat in de dakconstructie brak, waardoor een flinke klap sneeuw van grote hoogte op de grasmat en de reservebank van Ajax terecht kwam.

07 juli 2020 - 11:13

Hilariteit op de tribunes en consternatie in de toen fonkelnieuwe dug-out van Ajax. Schrik, maar ook lachende gezichten. Een harde knal klonk, waarna een enorme sneeuwregen volgde. Spelers en trainers sprongen op en we zien Viktor Fischer op bovenstaande beelden lacherig met besneeuwde schouders rondlopen.

Zijn landgenoot Lasse Schöne zien we verbaasd de hand voor zijn mond doen. Wat was dit nou allemaal weer? Nou ja, er bezweek dus een glasplaat in het dak onder het gewicht van de sneeuw die erop lag. Als je erbij was, dan weet je het vast nog goed!

Hoewel er uiteindelijk vooral om werd gelachen, kun je nadien ook stellen dat het allemaal gelukkig maar goed afliep. Zo ver bekend kwam er geen glas naar beneden. Je kunt je voorstellen dat we er dan met zijn allen minder plezier om hadden gehad. Niemand raakte gewond en daarom is het nu een leuk verhaal en kunnen we de beelden met plezier nog eens delen.

Financieel directeur Jeroen Slop was destijds ook belast met veiligheidszaken. Hij stelde achteraf direct dat er nooit sprake was van een gevaarlijke situatie, want er zou een systeem zijn geweest dat voorkwam dat de glazen platen naar beneden kwamen.

Toch dirigeerden stewards Ajaxsupporters, die in de buurt zaten van de kapotte glazen platen, naar een veiligere plek. “Het is namelijk ook niet lekker als je veel sneeuw op je hoofd krijgt,” stelde Slop destijds. “Tijdens de wedstrijd is de sneeuw gaan schuiven en kwam het terecht op andere platen. Die zijn dus beveiligd, maar bleven niet allemaal heel. We kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.”

Het liep dus allemaal goed af en dus kon iedereen in veiligheid nagenieten van een 3-0-zege op de eeuwige rivaal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >