Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over slechts één puntje voorsprong: 'Alles moet beter'

Dusan Tadic oogde een beetje beduusd na nieuw puntenverlies van Ajax. De ploeg bleef veel te ver verwijderd van het niveau dat het kan aantikken. Uiteraard viel ook de kreet 'pak schaal', maar het klonk nu als een holle term. Het jaar 2020 eindigt vol vraagtekens. Hoe begint 2021, Dusan?

24 december 2020 - 12:17
Tadicpuntjecar
Ajax moet begin 2021 de concurrentie van zich af zien te houden. © Pro Shots

De aanvoerder wilde het ontbreken van geblesseerde spelers niet afdoen als excuus. Nee, Ajax had deze wedstrijd 'gewoon' moeten winnen in plaats van 1-1 gelijkspelen. Ajax had de bal beter vast moeten houden. En de restverdediging zag er ook niet best uit. Het tempo lag ook al te laag.

“Ik denk... ik weet het niet. Ik denk het niet,” antwoordt Tadic op de vraag van Ajax Life of de winterstop als geroepen komt. “Wij moeten deze wedstrijd winnen. Eén puntje voorsprong is goed, maar we hadden meer moeten scoren. En winnen.”

“We hebben tijdens de eerste seizoenshelft acht punten laten liggen. Het gebeurt altijd dat je wat punten morst. Het is belangrijk dat jij pakschaal... We moeten het beter doen. Wat? Niet alleen achterin, maar alles. Middenveld, aanvallen. Alles moet beter.”

Heeft Tadic meer zin in Ajax - PSV of de vrije dagen rond de kerstdagen? “Ik denk dat het goed is. Drie of vier dagen vrij om rust te pakken. Goed voor je hoofd en ook een beetje voor de benen. Dan is het weer volle bak en gaan we PSV-thuis voorbereiden.”

Er staan Ajax veel uitdagingen te wachten in januari. Uitdagingen die de buitenwacht met twijfels tegemoet ziet. Bij Tadic overheerst vertrouwen. “We krijgen wedstrijden tegen moeilijke ploegen. Wij kunnen het verschil maken. We hebben eerder laten zien dat we het kunnen. Dat moeten we nu weer doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >