Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes staat weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte

Quincy Promes staat weer op vrije voeten. De aanvaller van Ajax werd zondag in alle vroegte opgepakt op verdenking van het neersteken van een familielid. En ondanks het niet verlengen van zijn voorarrest, is en blijft Promes verdachte in de zaak.

15 december 2020 - 17:15
Promesvrij800
Promes is weer vrij. Maar hoe nu verder? © Pro Shots

Promes ontkende via zijn advocaat iedere betrokkenheid en stelde op het moment van de steekpartij niet eens meer aanwezig te zijn geweest op het familiefeest. De Ajaxspeler zegde bovendien alle medewerking toe aan het onderzoek.

Dat onderzoek gaat verder, maar niet langer met Promes in verzekering gesteld. Op basis hiervan kan een verdachte drie dagen worden vastgehouden, waarna de officier van justitie beslist of het voorarrest wordt verlengd. Er is door het Openbaar Ministerie besloten om hem vrij te laten.

Die vrijlating betekent niet dat dit nare verhaal over is. Er is op dit moment alleen geen aanleiding om het voorarrest te verlengen. De 28-jarige Promes is en blijft verdacht, aldus het OM via een boodschap die werd gedeeld via Twitter.

Dit betekent dat Promes nog altijd wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Als Promes in een later stadium eventueel schuldig wordt bevonden, kan hij voor dit delict worden veroordeeld tot maximaal vier jaar gevangenisstraf.

Het kan best een poosje duren voordat er meer duidelijk wordt. De grote vraag is: wat gebeurt er in de tussentijd? Keert Promes spoedig namens Ajax terug op het trainingsveld, parkeert de club hem eventjes in de luwte of heeft hij zelfs zijn laatste wedstrijd voor de club al gespeeld?

Kortom, we zijn benieuwd welk staartje dit vervelende verhaal nog krijgt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >