Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Atalanta lijkt niet van plan om zich tegen Ajax in te graven

De aanval is de beste verdediging. Dat weten wij Ajacieden maar al te goed. We hopen achteraf te kunnen concluderen dat het maar goed was dat Ajax moest winnen van Atalanta. En Atalanta? Dat is precies hetzelfde van plan, afgaande op de woorden van trainer Gian Piero Gasperini.

03 december 2020 - 12:24
Atalantaingravencar
Gasperini stuwde Atalanta naar winst op Anfield. © Pro Shots

Ajax treft met Atalanta op de laatste speeldag van groep D wellicht de meest on-Italiaanse topploeg die er bestaat. Hopelijk is dat een voordeel, want we kunnen ons van eind 2013 nog een beslissende ontmoeting met AC Milan herinneren die – ondanks een rode kaart – in een onvermijdelijke 0-0 eindigde.

En vorig seizoen gebeurde op de slotdag van de poulefase van de Champions League hetzelfde, toen de Ajacieden op 0-1 bleven steken tegen Valencia. Zowel Milan als Valencia besloot zich stevig in te graven, maar aangezien Atalanta on-Italiaans aanvallend voetbalt, wagen we dit te betwijfelen.

“Het is fijn dat we 1-1 hebben gespeeld tegen FC Midtjylland, waardoor we met een klein voordeel aftrappen tegen Ajax. Twee van de drie mogelijke resultaten zijn in ons voordeel. Misschien hadden we voor aanvang van de groepsfase wel getekend voor deze uitgangspositie,” aldus Gasperini in de Italiaanse pers.

“Ik ben tevreden over onze verdediging en middenveld, maar voorin hebben we het lastiger. Alsof we niet scherp genoeg zijn. Dat zorgt voor wat irritaties. We creëren op zich genoeg kansen, maar we scoren niet. Misschien moet ik Romero wel voorin neerzetten!”

Gasperini doelt met Romero op Christian Romero. De aanvoerder speelt in de verdediging, maar kopte raak tegen de Denen waardoor Atalanta nu een puntje meer heeft. “We blijven voetballen op basis van de tactiek die ons goed ligt. Dat is met een aanvallende mentaliteit. We reizen af naar Amsterdam om te winnen.”

Atalanta verloor vorig seizoen zijn eerste drie groepswedstrijden om uiteindelijk op de zesde en laatste speeldag alsnog te stijgen naar de felbegeerde tweede plaats in de groep. Het uitgangspunt voor 'La Dea' is dus behoorlijk anders dan vorig seizoen.

De vraag wordt welke club zijn potentie kan bevestigen: stoot Ajax voor de tweede keer in drie seizoenen door of lukt het Atalanta twee keer op rij? Gasperini: “Het is zwaar omdat er op twee fronten resultaten van ons worden verwacht, in de Serie A en de CL. Beide competities zijn zwaar en het schema zit zo vol dat we fysiek en mentaal amper op krachten kunnen komen.”

De trainer vervolgt: “We speelden vorig jaar om de twee of drie weken een CL-wedstrijd, maar nu zit het programma anders in elkaar en missen we veel van de kansen die we creëren. Als je niet gewend bent aan wat er van je wordt verlangd, kun je jezelf echt uitputten.”

Liggen hier kansen voor Ajax? We krijgen woensdag al vroeg (aftrap 19.00 uur) het antwoord.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >