Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt het een voordeel dat Ajax moet winnen van Atalanta

We kunnen het lang of kort hebben over de stand van zaken in groep D, maar de opdracht is simpel: winnen van Atalanta. Als Ajax zijn laatste wedstrijd wint, hoort het tot de zestien beste clubs in de Champions League. Erik ten Hag vindt het een voordeel dat er echt moet worden gewonnen.

03 december 2020 - 11:53
Hagwinstatacar
Vijf punten is geen must, hoor. Drie is genoeg! © Pro Shots

De situatie doet een beetje denken aan vorig seizoen, al hopen we dat Ajax er als geheel een stukkie beter voor staat. Op die manier moet het 'Valencia-scenario' kunnen worden afgewend. Ajax kwam tegen Valencia niet verder dan 0-1, waardoor het CL-avontuur ondanks tien punten toch eindigde...

De Ajacieden slaagden er toen niet in om het stugge Valencia opzij te schuiven. De uitschakeling was misschien wel een soort eerste gevolg van de blessuregolf, want er trad een gemankeerd Ajax aan. Quincy Promes was bijvoorbeeld niet van de partij.

Dit keer is het zeer de vraag of David Neres kan spelen – hij plaatste een foto van zijn ingepakte voet – maar er zijn in ieder geval meer alternatieven voorhanden. Dat is positief, dat moet het verschil kunnen maken. Maar om het verschil te kunnen maken, moet Ajax zogezegd ook daadwerkelijk het verschil maken.

“Ik zat er net aan te denken en ik vind het een voordeel dat we woensdag moeten winnen,” vertelde Ten Hag tijdens de digitale persconferentie vanuit Liverpool. “We weten vanaf de aftrap wat we moeten doen. Het is heel duidelijk. Winnen is het enige wat telt.”

Overigens is Atalanta – in tegenstelling tot Valencia – niet direct van plan om met zijn kont tegen de eigen zestien aan te hangen. “We gaan spelen op de manier die ons het beste ligt en dat is met onze mentaliteit om aan te vallen. We gaan naar Amsterdam met het idee om te winnen,” laat aanvoerder Christian Romero weten.

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >