Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tromp schiet Ajax Vrouwen naar zakelijke overwinning op ADO

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond in een weinig spectaculaire uitwedstrijd gewonnen van ADO Den Haag (0-3). De ploeg van Danny Schenkel was overduidelijk de bovenliggende partij, maar tot veel grote kansen kwam het niet. Treffers van Nikita Tromp en Jonna van de Velde waren uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

13 november 2020 - 21:28
Trompajaxvrouwenado800
De tweede treffer van Tromp was fraai, hoor! © Pro Shots

Ajax Vrouwen was al snel dichtbij de openingstreffer. Na zo’n tien minuten spelen leek Victoria Pelova binnen te werken op aangeven van Stefanie van der Gragt, maar de vlag was al omhoog gegaan voor buitenspel. Ook Tromp leverde een waarschuwingsschot af, maar haar poging werd door de Haagse doelvrouw gekeerd. 

Waar er in het eerste bedrijf maar weinig spektakel te beleven was, begon de tweede helft een stuk voortvarender. Tromp – die overigens eerder deze week als eerste vrouw de Doelpunt van de Maand-trofee wist te winnen – was vrijwel direct na de thee trefzeker, nadat ze een korte corner van Quinty Sabajo keurig afgemaakte.

Diezelfde Tromp wist een kwartier voor tijd wederom het net te vinden. Dit keer nam ze een rebound lekker op de slof en liet ze de Haagse doelvrouw kansloos. Van de Velde zorgde met een rake knal vlak voor tijd voor het slotakkoord: 0-3. 

Door de zakelijke overwinning op ADO staat Ajax Vrouwen nog altijd zonder verliespunten bovenaan de ranglijst. Zondag 22 november nemen de Amsterdames het in Enschede op tegen titelconcurrent FC Twente.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >