Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Sanders voetbalde op straat met Brobbey en zat in team met De Ligt

Kay-lee de Sanders (22) is een Ajaxsupporter op het veld. De kinderkamer van de centrale verdedigster van Ajax Vrouwen hing vol met Ajax en de tanden werden gepoetst met een Ajaxborstel. Voetballen op straat deed ze met Brian Brobbey en bij FC Abcoude zat ze samen in een team met Matthijs de Ligt.

12 november 2020 - 15:36
Sanders 1200
De Sander laat alles voor Ajax en doet alles voor Ajax! © Ajax Images

De Sanders is geboren en getogen in Amsterdam en groeide op in de Bijlmer. Een tijd waarop ze met onwijs veel plezier terugkijkt, zo vertelt ze in onze nieuwste podcast. “Ik heb een topjeugd gehad. Ik keek vanuit mijn slaapkamerraam uit op de Arena en voetbalde altijd met de jongens op straat. Ook met Brian Brobbey. Met jongens voetballen vond ik altijd het leukste. Lekker rammen, lekker hard!”

Bij FC Abcoude kwam ze ook in een jongensteam terecht met een andere verdediger die we allemaal ontzettend goed kennen. “Ik speelde in één team met Matthijs de Ligt. We waren nog heel jong, een jaar of negen, denk ik. Matthijs is een lieve jongen. Superaardig. Hij was toen ook al heel goed. Het is een hele nuchtere jongen, later ook bij Ajax. Van hem kun je veel leren, al was Jaap Stam vroeger mijn grote voorbeeld.”

Uiteindelijk ging de grote droom van De Sanders ook in vervulling. Niet alleen De Ligt kwam bij Ajax terecht, ook de verdedigster speelde dat in 2017 klaar. Al was het wachten op dat ene verlossende telefoontje wel idioot spannend!

“Ik wist dat toenmalig trainer Benno Nihom ging bellen, maar nog niet met welke boodschap. Het was zo spannend… Hij belde ook een halfuur te laat. Ik sprong van spanning zowat de Amstel in. Ik huilde van blijdschap toen hij belde om te vertellen dat ik een contract kreeg. Ik laat er alles voor en doe er alles voor. Ik hou van winnen en wil aan mezelf bewijzen dat ik de beste centrale verdedigster van Nederland kan worden.”

Het hele verhaal van De Sanders horen? Check dan snel de volledige podcast. Ajax Vrouwen is streng op het coronabeleid en er is zelfs een heuse boetepot!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >