Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe laat jij door corona geplaagd Ajax resultaat halen?

Allemachtig, wat een gedoe… Nee, maar echt ongekend. Het coronavirus lijkt hard om zich heen te slaan bij Ajax en dus heeft Erik ten Hag een enorme puzzel te leggen. Jouw hulp is hierbij misschien wel harder nodig dan ooit! Waar zet jij de overgebleven spelers neer?

02 november 2020 - 16:44
Scherpen 1200
Gaat Scherpen keepen of wordt Onana later nog ingevlogen? © Ajax Images

Slechts zeventien spelers stapten in het vliegtuig voor de confrontatie met FC Midtjylland. Aanvoerder Dusan Tadic, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Andre Onana, Maarten Stekelenburg en Zakaria Labyad zijn er allemaal niet bij in de MCH Arena.

Kjell Scherpen zou dus zomaar eens vanuit het niets onder de lat kunnen plaatsnemen. Gek genoeg zien we op het digitale huis van Ajax geen reservekeeper op de lijst staan. Dat is opmerkelijk. Worden spelers alsnog later ingevlogen? Extra coronatesten? Wellicht wordt daarover later meer duidelijk. Ajax gaat vast niet met één doelman op pad.

Maar ja, hoe de boel nu neer te zetten vrienden? Met de kennis van nu, zeg maar. Wat zou jij de trainer adviseren? Hoe ziet jouw ‘Ten Hags elf’ eruit? Vooral het middenveld lijkt een aardige puzzel geworden, want de trainer had zomaar kunnen kiezen voor een middenrif met Klaassen, Tadic en Gravenberch. Die optie gaat van tafel.

Welke spelers moeten dat opvangen? Lisandro Martínez op het middenveld? Schuiven met Daley Blind? Edson Álvarez dan toch maar weer proberen? Quincy Promes weer op 'tien'? Of hopen dat Jurgen Ekkelenkamp in Scandinavië wel scherp is voor het doel? Victor Jensen is ook mee naar zijn thuisland, maar om die nou voor de leeuwen te gooien.

Het is wel duidelijk hè? De technische staf van Ajax kan jouw tactische hulp werkelijk uitstekend gebruiken. Van een stukje goed bedoeld advies wordt niemand slechter. Start dus snel onze app op. Heb je deze nog niet? Download deze dan snel en fabriceer en start jouw opstellingspuzzel.

Het werkt makkelijk: klik op het tabblad ‘de tribune’ en selecteer de wedstrijd tegen FC Midtjylland. Daarna bepaal je de tactiek en sleep je de spelers naar de gewenste positie op het veld. Klaar? Mooi! Deel dan jouw opstelling op sociale media, voorzien van #tenhagself.

We zijn benieuwd hoe jij het neerzet en oh ja, maak je borst maar vast nat voor een stukje discussie op socials met je medesupporters!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >