Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorlopig maar 17 Ajacieden naar Denemarken vanwege coronaperikelen

Je kon erop wachten en het is weer zo ver. Ajax wordt overspoeld door een nieuwe golf aan coronaperikelen. Er stappen in eerste instantie slechts zeventien Ajacieden in het vliegtuig naar Denemarken, voor de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Midtjylland.

02 november 2020 - 16:29
Coronadenemarkencar
Oef! Welke Ajacieden zijn er dinsdag uiteindelijk beschikbaar...? © Ajax Images

Ajax werkte de afsluitende training vanwege hevige regenval in speelstad Herning al af op De Toekomst, maar het programma wordt nu nog verder in de war geschopt. Er is een stevig deel van de selectie positief getest op het coronavirus, al doet de club officieel geen mededelingen.

Als er sprake is van een positieve coronatest, wordt dit door Ajax geschaard onder de noemer 'niet-wedstrijdfit'. Maar zelfs dat is nu niet het geval. Waarschijnlijk omdat de club extra testen laat uitvoeren in de hoop dat die alsnog negatief uitvallen, zodat de betreffende spelers later alsnog richting Denemarken kunnen.

Voorlopig stappen er slechts zeventien Ajacieden in het vliegtuig, van wie Kjell Scherpen de enige keeper is. We weten van de interlandperiode nog dat Andre Onana positief testte bij Kameroen, maar dat dit eigenlijk helemaal niet kon. Wie weet zijn er nog meer van zulke gevallen.

Dat is ons onduidelijk en we houden totaal niet van speculeren, maar we kunnen kijken wie er op zeker naar Denemarken gaan en wie niet. Voorlopig ontbreken naast Onana ook Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Dominik Kotarski, Maarten Stekelenburg en Dusan Tadic op de passagierslijst.

Nico Tagliafico maakt wel deel uit van de wedstrijdselectie en keert dus inderdaad ook terug. Diverse andere spelers die al een keertje 'niet-wedstrijdfit' zijn geweest, gaan 'gewoon' naar Denemarken. Denk bijvoorbeeld aan Antony. Om de selectie een beetje aan te vullen is Victor Jensen erbij gehaald.

De kans bestaat dus dat deze zeventienkoppige selectie nog enigszins wordt aangevuld. Wij willen voorstellen om je in de tussentijd te 'vermaken' met Ten Hags elf en de trainer, die waarschijnlijk al genoeg kopzorgen heeft, via onze app op het juiste spoor te zetten naar een gemankeerde 'ideale' elf.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >