Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolblije ballenjongen Gijs (13) krijgt handschoenen boze Onana: ‘Here, these gloves are shit’

Als ballenjongen of -meisje van Ajax Jonge Schare maak je soms bijzondere dingen mee. Vraag dat maar aan de dertienjarige Gijs Janssen. Hij kwam als ballenjongen naar de Johan Cruijf Arena en vertrok na de 5-2-zege op Fortuna Sittard als trotse eigenaar van de handschoenen van Andre Onana.

02 november 2020 - 12:40
Handschoenen Onana 1200
Soms heb je het geluk als ballenjongen aan je kont hangen! © Gijs Janssen

Gijs moest er samen met zijn vader een eind voor rijden, maar dan krijg je ook wat! Als prijswinnende ballenjongen mocht de tiener uit Gennep plaatsnemen achter de goal. In de tweede helft had hij Onana continu op een paar meter van hem afstaan.

Dan heb je natuurlijk al een topavond, maar het zou nog veel mooier worden. Voor Gijs dan, want Onana was boos op zichzelf. Dat had alles met de 5-2 van George Cox te maken, vlak voor tijd. De speler van Fortuna Sittard schoot van grote afstand keihard binnen. Onana zat er nog wel met de vingertoppen bij, maar kon de goal niet voorkomen.

En daar baalde hij van. Heel erg zelfs. Onana was zo boos op zichzelf dat hij continu in zichzelf aan het praten was. Direct na het laatste fluitsignaal trok hij zijn handschoenen uit, keek Gijs aan en gooide het paar zijn kant op. “These gloves are shit,” riep hij nog naar Gijs.

Gijs vond het natuurlijk helemaal niet ‘shit’. Nee, Gijs vond het fantastisch. Hij hoefde niet eens te vragen om de handschoenen van zijn grote held, hij kreeg ze gewoon ongevraagd in zijn schoot geworpen. Gaaaaaf! De vader van Gijs vertelde ons dat zoonlief de handschoenen in de auto naar huis continu heeft aangehouden en er ’s avonds mee in slaap is gevallen.

Dat zijn toch heerlijke verhalen? Het zijn dan ook mooie handschoenen, want de naam van Onana staat erop, net als zijn rugnummer: 24.

Ze krijgen sowieso een mooie plek, want Gijs lijst de handschoenen netjes in. Samen met zijn vader en broertje heeft hij namelijk een speciale Ajaxkamer, voorzien van PlayStadion, dartbord en tafelvoetbaltafel. Daar krijgt het mooie cadeau van Onana een plekje aan de muur. Naast alle vlaggen en sjaaltjes.

Doe je de handschoenen dan wel eerst uit, Gijs?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >