Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ballenjongen Tim genoot van coachende Tadic: ‘Hij is echt dé aanvoerder!’

Als lid van Ajax Jonge Schare kun je meedoen aan prijsvragen, waarmee je een plekje langs de lijn kunt winnen als ballenjongen of -meisje. Tim Driesenaar (17) maakte het mee, samen met zusje Lisa (14). Of Tim genoten had? Oh, jazeker! Lees maar!

19 oktober 2020 - 10:42
Ballenjongens 1200 (1)
Tim en zusje Lisa (geheel rechts) genoten volop van een bijzondere middag! © SV Ajax

Hi Tim, genoten zondag?
“Ja, zeker weten. Het was echt super bijzonder om dit mee te maken. Natuurlijk was het jammer dat het stadion leeg was, maar daardoor was het ook wel weer speciaal dat ik er met mijn zusje bij was.”

Wat maakt het zo anders?
“Je hoort allemaal dingen die je normaal niet hoort in een stadion. Je hoort zelfs de high-fives van spelers onderling, maar vooral de coaching is goed hoorbaar. Tadic was écht veel aan het woord. Als een echte aanvoerder zette hij Lassina Traoré en David Neres op hun plek. Ook Andre Onana kon je vaak goed horen. Hij stuurde Mohammed Kudus weg met een schreeuw, maar Kudus haalde de dieptebal toch niet. Toen hoorde je Onana echt door de Arena roepen: ‘KUUUDUUSSSSSSS’. Zo van, die had je moeten hebben. Was mooi!”

Waar zaten jullie langs de kant en wat viel je op?
“Mijn zusje zat op de plek waar de spelers warmlopen en ik zat bij een cornervlag. De eerste helft flitste Neres vaak voor me langs en de tweede helft was Nico Tagliafico steeds heel dichtbij. Het is heel anders dan op de tribune. Ik kon de spelers nu bijna aanraken. Sowieso lijkt het spel wel tien keer sneller te gaan als je er zo dicht op zit. Supergaaf!”

Ballenjongen in coronatijd, is dat heel anders?
“Jazeker. Om het veld heen stonden allemaal pionnen. Voor de aftrap lagen daar al ballen op. Als een speler er een bal af pakt, dan moesten wij als team samenwerken om zo snel mogelijk te zorgen dat er weer een nieuwe bal op de pion kwam te liggen. Als er op mijn pion een bal werd weggepakt, maar de uitgespeelde bal lag helemaal aan andere kant van veld, dan moesten we als team zorgen dat de bal zo snel mogelijk terug bij mij zou komen. Mijn taak was dan om de bal te desinfecteren met speciale doekjes, waarna ik de bal weer op de pion kon leggen. Wij mochten de bal niet zelf aan spelers geven.”

Een toffe middag dus?
“Ja, maar serieus hoor! De wedstrijd begon om 14.30 uur en wij moesten al om 13.00 uur aanwezig zijn. We verzamelden bij de hoofdingang en gingen vervolgens met de roltrap omhoog, waarna we uitkwamen op het Arenadek. Daar stond de spelersbus van Heerenveen al en ik keek helemaal mijn ogen uit toen ik alle spelersauto’s zag staan. Allemaal dikke Mercedessen. Het was echt heel tof en we hebben onwijs genoten. De wedstrijd was natuurlijk ook gewoon goed. Heerenveen had niks te vertellen en Ajax was gelukkig weer sterk aan de bal.”

Wil jij ook meedoen aan prijsvragen van Ajax Jonge Schare? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >